Sport
ŠTO IM JE TO TREBALO

Bellinghamu prijeti kazna zbog prostačenja
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Jude Bellingham mogao bi biti kažnjen zbog nepristojnog ponašanja, te bi na taj način ostavio svoju momčad na cjedilu u četvrtfinalu Eura. UEFA je pokrenula istragu zbog geste koju je engleski reprezentativac izveo nakon što je u 95. minuti utakmice osmine finala sa Slovačkom zabio gol za 2:1, a zatim se uhvatio za međunožje. Jedan od najboljih nogometaša svijeta i važna karika Engleza zbog toga bi mogao biti suspendiran, pisali su engleski mediji, jer je možda prekršio "osnovno pravilo pristojnog ponašanja". UEFA je pokrenula istragu i sad se čeka konačna odluka. Bellingham je svoje hvatanje za međunožje objasnio kao internu šalu s bliskim prijateljima koji su bili na utakmici i rekao da prema Slovačkoj ne osjeća ništa osim poštovanja. Ne vjerujemo da će UEFA imati razumijevanja za njegove šale, Bellingham bi mogao biti kažnjen novčano, jednom utakmicom neigranja ili objema kaznama. Ako bi dobio suspenziju od jednog susreta, propustio bi četvrtfinalni dvoboj Eura sa Švicarskom, koji je na rasporedu u subotu.

Inače, kraj utakmice Engleske i Slovačke obilježio je i metež na terenu. U sukobu su se našli Declan Rice i slovački izbornik Francesco Calzona, a čitači s usana otkrili su što se točno događalo kad su engleski igrači morali odvući Ricea od izbornika Slovaka, koji je u jednom trenutku i odgurnuo 25-godišnjeg veznjaka Arsenala i engleske reprezentacije. Kako su otkrili čitači s usana, Rice je u sukobu Calzoni rekao: "Zašuti, pi.... Zašuti, ti ćelava ku..."

Podsjetimo, Ivan Schranz je u 25. minuti doveo Slovačku u vodstvo, ali u petoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena Jude Bellingham uspio je izjednačiti na 1:1 i odvesti utakmicu u produžetak. U prvoj minuti produžetka Harry Kane je zabio gol za 2:1 i prolazak Engleske među posljednjih osam na turniru. I. Li.
Možda ste propustili...

ZRINSKI OSJEČKO 1664 OSTAO BEZ VAŽNOG IGRAČA

Zekić je odveo Unušića u Sarajevo

PORTUGALSKA ZVIJEZDA NA UDARU MEDIJA

Čak i najjači imaju loše dane, ali idemo dalje

CHALLENGER KUP ODBOJKAŠA U KINI

Hrvatska ostala bez preokreta i polufinala