Sport
MIRAN VIKEND NA OPUS ARENI

Lani su se skupljali u hodu, ovog će ljeta novi trener brzo imati jasnu sliku momčadi
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
Vikend na Opus Areni bio je miran. Nema nikakvih novosti, ali to ne znači da su sportski direktor Jose Boto i njegovi suradnici uzeli vrijeme za sijestu. Radi se, ali bez ikakvih objava i informacija prema van. U srijedu će ipak biti otkrivena jedna važna stvar, Klub je najavio predstavljanje novog trenera. Na kormilo NK Osijek, prema svemu sudeći, stiže mladi talijanski stručnjak Federico Coppitelli.

No na Pampasu ne žele potvrditi ni ono što više nikome nije tajna, a to je ime sljedećeg šefa struke Bijelo-plavih. Boto se prije nekoliko dana na pitanje "dolazi li Coppitelli" samo znakovito nasmijao, uz poruku "vidjet ćete u srijedu". No otkrio je kako se upravo Talijan uklapa u viziju i želju koju sportski direktor ima kakav bi trebao biti trener Osijeka. Prvo, veliku ambiciju. Rezultatsku, tako da u novoj sredini "grize" i da mu Osijek bude stepenica prema nečem još većem, te rad s mlađim kategorijama. Tu je Talijan izvrstan i dokazan. Radio je u školama nogometa više talijanskih klubova i pokazao se kao dobar trener koji je zaslužio klupu neke seniorske momčadi. I - seniorski debi imat će vodeći prvi sastav Osijeka.

Nitko ne potvrđuje, ali izvjesno je da u srijedu na Pampas dolazi talijanski stručnjak, doći će ovog ljeta i nekoliko igrača. Prijelazni rok počinje za dvadesetak dana, do tada se Boto pokušava dogovoriti s igračima koje bi volio vidjeti u Osijeku, a za potpisivanje ugovora čeka se da šoping i službeno počne. Kako će momčad Osijeka izgledati sljedeće sezone, više-manje trebalo bi se uskoro znati, možda ne do 24. lipnja, kada će novi trener povesti momčad u pripreme, ali do kraja ovog ili početkom sljedećeg mjeseca slika će biti puno jasnija. I to je bitna razliku u odnosu prema prošlom ljetu, kada su igrači stizali u trenutku kada je sezona već trajala - novi trener će imati kompletan kadar već tijekom ljetnih priprema, koje će biti odrađene u Osijeku i Austriji. I. Liović
Željo zaustavio juniore Bijelo-plavih
Juniori NK Osijek zaustavljeni su u četvrtfinalu jakog i uglednog Kupa prijateljstva na Zlatiboru. Izabranici Tomislava Radotića poraženi su od vršnjaka iz sarajevskog Željezničara sa 2:1, te su tako završili natjecanje. Za Osijek su protiv Željezničara igrali: Ugrešić, Mladinović, Svraka, Tomić, Majdenić, Bilić, Jaman, Nemet, Mažar, Dabić i Spahić te Katalinić, Čavar, Šekutor, Barišić, Mićić, Prenka i Nurkić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike