Sport
POČINJE ZANIMLJIVO LJETO NA PAMPASU

Šef se vratio u grad, čeka se novi trener, ali i nekoliko igrača
Objavljeno 6. lipnja, 2024.
Nakon zatišja na Opus Areni bi trebala nastati bura. Sportski direktor NK Osijek Jose Boto vratio se u grad, a s njegovim povratkom iz Portugala počinju se rješavati mnogobrojna pitanja. Potpisi, dolasci igrača, ali i ono trenersko. Bijelo-plavi još nemaju šefa struke, to bi trebao postati Talijan Federico Coppitelli, ali čeka se službena potvrda i njegova promocija na Pamapsu.

Trebalo bi ovo biti uistinu vrlo zanimljivo i prometno ljeto u Osijeku. Boto je zauzeo stav da ga ne zanima prosječnost, želi Osijek koji će imati jaku snagu u mladim igračima, ali i Osijek koji će biti konkurentan za vrh u hrvatskom nogometnom prvenstvu. Onima za koje nema mjesta u takvoj momčadi to je odavno dao do znanja, a one koji se uklapaju u njegovu viziju "pritisnuo" je da potpišu (nove) ugovore. Nakon što su nedavno s Opus Arene zadovoljno objavljivali kako su ugovore s klubom produžili Domagoj Bukvić i Anton Matković, već do kraja ovoga tjedna mogli bi pasti novi potpisi, s trenerom, ali i nekolicinom igrača koje Boto ima na radaru. Inače, sportski direktor, zajedno s novim trenerom, želi formirati momčad prije prvog okupljanja uoči nove sezone, a to je 24. lipnja, tako da se do tog datuma može očekivati zanimljivih stvari na Opus Areni.

Navjače Osijeka u ovom trenutku najviše zanima što će biti s najboljim igračem Bijelo-plavih Ramonom Mirezom, ali i Darkom Nejašmićem, koji ulaze u posljednju godinu ugovora. Nije tajna da Sergej Jakirović vabi Ramona u Dinamo, na Maksimiru bi Argentinca rado vidjeli u svojim redovima, ta priča nije nova, spominje se već neko vrijeme, ali ona je za Osijek završena. Na Pampasu ne žele čuti za scenarij u kojem Ramon postaje igrač Dinama. Argentincu je predočen novi ugovor, s malo promijenjenim dosadašnjim uvjetima, još nije potpisao, a sad su se u sve umiješali Rusi. Za Ramona je navodno zainteresiran moskovski Lokomotiv, koji za eurospke nogometaše već neko vrijeme nije baš najpoželjnija sredina, točnije, od početka ruske agresije na Ukrajinu. Što se kuha u Lokomotivu oko Argentinca, teško je reći, ruski mediji pišu da je moskovski klub spreman Osijeku platiti četiri mlijuna eura na ime odštete. Ne čini se puno za igrača kalibra i takve važnosti za osječku momčad, ali treba znati da Ramon ulazi u posljednju godinu ugovora i sljedećeg ljeta će moći otići besplatno. U Osijeku priču o Lokomotivu nitko ne želi komentirati, jer, kažu, nikakva službena ponuda nije stigla. Osječani žele zadržati Ramona i s njim potpisati novi ugovor, prodat će ga samo ako stigne ponuda koja bi i igrača i klub "izula iz cipela", a takve još nema. Ako je ne bude, a Ramon ne potpiše, neće ga prodavati ispod cijene, posebice ne u Dinamo ili bilo koji drugi hrvatski klub. Ono što se čini izvjesnijim raspletom te priče jest da Ramon i sljedeće sezone nosi dres Osijeka. Jedan od razloga zašto mu se ne žuri jest i pokretanje procesa za dobivanje hrvatskog državljanstva, što bi mu znatno olakšalo neki budući angažman u zemljama Europske unije. Što se Darka Nejašmića tiče, nakon što je sjajno odigrao proljetni dio sezone, Osijek će mu ponuditi novi ugovor. Aktualni mu, kao i Mierezu, istječe u ljeto 2025., a baš oko njih dvojice, Bukvića, Matkovića, Duartea i Jurišića planira se graditi nova bijelo-plava momčad. I. Liović
Možda ste propustili...

ZNALI SMO IMATI PUNO VIŠE PREDSTAVNIKA

Na Igre idu 73 sportaša, a ukupno 157 osoba

SRBIN NIJE IMAO NIKAKVIH IZGLEDA

Još se ne smatram velikim šampionom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana