Sport
S OPUS ARENE PRIJETE DINAMU, RIJECI, HAJDUKU…

Uložili smo više od 150 milijuna eura, idemo po naslov prvaka
Objavljeno 21. lipnja, 2024.
Glavni sponzor NK Osijek najavljuje - u sljedeće četiri godine naš cilj je postati – prvak Hrvatske

Nakon dugo vremena oglasio se i glavni sponzor NK Osijeka, Mađar Lőrinc Mészáros, koji je najavio sljedeće četverogodišnje razdoblje u kojem Klub ima velike ambicije, a jedna od najvećih i navijačima najmilija za čuti – NK Osijek ide po naslov prvaka.

- Rezimirajući dosadašnjih osam godina vođenja NK Osijek, mogu samo iskazati zadovoljstvo ostvarenim. Kao novi investitori preuzeli smo klub u situaciji kada su svi digli ruke od njega, kada je bilo gotovo nemoguće izračunati sve dugove i kada je bankrot bila realnost. Nismo se, međutim, ograničili u tome da situaciju samo nužno saniramo i stabiliziramo, nego smo napravili i puno više. Kroz tih osam godina uložili smo više od 150 milijuna eura! To smo u prvom redu učinili za Školu nogometa, za djecu iz Osijeka i okolice kojima su danas omogućeni najbolji mogući uvjeti baviti se nogometom i razvijati se kao sportaši i kao ljudi. Kada pogledam iz ove perspektive koji smo put prošli, pogotovo u posljednje četiri godine, veselim se idućem četverogodišnjem razdoblju, rekao je Mészáros za klupske stranice NK Osijek.

 

Iako neki od navijača, koji očito još nisu svjesni da je NK Osijek privatan klub,  i koji već dugo zazivaju „Uprava odlazi“, Mészáros ima puno povjerenja u ljude kojima je povjerio vođenje Bijelo-plavog broda. Naime, 10. lipnja ove godine, na Glavnoj skupštini Nogometnog kluba Osijek s.d.d., Uprava na čelu s predsjednikom Ferencom Sakaljem te članovima Vladimirom Čoharom i Valentinom Koprivnjak, dobila je novi četverogodišnji mandat, koji će trajati od 19. srpnja 2024. do 19. srpnja 2028.

-  Stabilizirali smo Osijek u vrhu ljestvice jer otkako smo ovdje, svaki put smo izborili plasman u europska natjecanja, odnosno nikada nismo završili sezonu ispod četvrtog mjesta. To nam daje vjeru da ćemo uskoro biti sposobni i za nešto više. Nastavak trenda rasta i razvoja preduvjet je jačanja kluba koji ima značajnu ulogu u hrvatskom nogometu. Nadalje, aktualna Uprava na čelu s predsjednikom Ferencom Sakaljem uživa moje apsolutno povjerenje! Ponosan sam na njihova dosadašnja postignuća, tijekom kojih su pratili smjernice i strategiju, učinkovito su pridonijeli finalizaciji velike investicije - izgradnji velebne Opus Arene, ujedno najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj, i pratećeg trening kampa koji je na raspolaganju mlađim kategorijama.

Kada su Mađari 2016. preuzeli osječki klub, koji je tada plesao na ivici i borio se s neimaštinom i sve težim opstankom na životu, najavili su velike stvari. U prvom redu osvajanje naslova prvaka. Došlo je i ljeto 2024., a u Osijeku se još uvijek čeka taj naslov. No previše toga su Mađari uložili da bi se sad zaustavili.

- Osvajanje naslova prvaka ostaje naš cilj! U tu svrhu Uprava je izradila najbolju sportsku strategiju. Angažirali smo visoko kvalificirane stručnjake, zato vjerujem da ćemo u idućem četverogodišnjem razdoblju postići najbolje rezultate. S uvjetima kojima raspolažemo sve veći naglasak će biti na klupskoj Školi nogometa koja ima potencijal postati jedna od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe. Napravili smo, dakle, najbolju infrastrukturu u Hrvatskoj te postavili zdrave i čvrste temelje za iskorak NK Osijeka na višu razinu, zaključio je gazda Kluba s osječke Opus Arene.I.Liović

Možda ste propustili...

MATO NERETLJAK OKUPIO NOGOMETAŠE ZRINSKOG OSJEČKO 1664

Stigao novi trener, ostao stari cilj

U NEDJELJU SE SPUŠTA ZAVJESA NA 17. EURO

Španjolska četvrti put ili napokon slavlje Engleza

ŠPANJOLSKA - FRANCUSKA 2-1

Yamal i Olmo odveli Španjolce u finale

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIJELO-PLAVI OPET STOLUJU U OSIJEKU

Ključ uspjeha: Radna etika i
zdravo okruženje u momčadi

2

PRVI LJETNI PRIPREMNI SUSRET

BSK je u četvrtoj minuti gubio, ali onda okrenuo protiv Mađara za 1:3

3

FINALE EURA: ŠPANJOLSKA – ENGLESKA 2:1

Španjolska europski prvak