Sport
PORTUGALSKA ZVIJEZDA NA UDARU MEDIJA

Čak i najjači imaju loše dane, ali idemo dalje
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Portugalci u petak igraju protiv Francuske za mjesto u polufinalu Eura, momčad bi na teren ponovno trebao izvesti kapetan Cristiano Ronaldo, koji je na udaru portugalske javnosti nakon slabog izdanja u utakmici sa Slovenijom.

- Još jedna loša izvedba kapetana. Kao u prošloj utakmici, i u ovoj je, iako nešto manje, proveo puno vremena na travi. Donosio je loše odluke pred golom suparnika, loše je dodavao loptu ispred, pokvario time neke akcije i bio neprecizan u završnicama. Izbornik bi trebao razmisliti ima li za njega još mjesta u prvih 11 - pišu portugalski mediji.

Ronaldo je u 105. minuti mogao riješiti utakmicu sa Slovenijom, ali udarac s bijele točke mu je Jan Oblak obranio. Portugalska zvijezda je ipak zabila prvi penal u seriji raspucavanja.

- Čak i najjači imaju loše dane. Bio sam loš kad sam momčadi najviše trebao. Tuga na početku i radost na kraju, takav je nogomet. Tužan sam i sretan u isto vrijeme - rekao je Ronaldo nakon portugalskog plasmana u četvrtfinale.

Nakon što je u 115. minuti promašio jedanaesterac, nakon čega je briznuo u plač i suigrači su ga morali tješiti, navijači na stadionu u Frankfurtu počeli su skandirati: Živio Ronaldo! No oduševljenje navijača ne dijele mediji i sve su glasniji u kritikama Ronaldove igre. No izbornik mu vjeruje, a jedan od najboljih nogometaša današnjice najavio je kako mu je ovo posljednje europsko prvenstvo i na njemu s Portugalom želi napraviti nešto veliko. Prva sljedeća prepreka prema tom velikom je Francuska u petak. I. Li.
Možda ste propustili...