Sport
MALONOGOMETNI TURNIR U ĐAKOVU

Pizzeria Best iz Donjih Andrijevaca pobjednik je prvog “Sitnog veza”
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Završen je Prvi malonogometni turnir "Sitni vez 2024.", u organizaciji HNK Đakovo Croatia, čiji predsjednik Ivan Mikulić kaže kako je iza njih desetak dana vrhunskog futsala i uživanja u zanimljivim utakmicama i majstorijama na malom terenu. Tako je bilo i posljednjeg dana natjecanja, kada su se odigravale utakmice za prvo i treće mjesto u kategorijama dječaka i seniora.

Kod dječaka najuspješniji su bili Odbačeni, koji su u finalnoj utakmici sa 3:1 bili bolji od Vatrenih, a broncom su se okitili Opasni momci svladavši Marmune u susretu koji je otpočetka bio jednosmjerna ulica, čemu se i ne treba čuditi jer se radi o velikoj razlici u godinama, a Marmunima je i sam plasman u završnicu golem uspjeh. Najboljim igračem turnira kod dječaka proglašen je Mihael Andrić iz pobjedničke ekipe, najbolji vratar bio je Matej Majstorović iz Vatrenih, a najbolji strijelac "opasni momak" Valentin Tunuković s osam postignutih pogodaka.

Seniorski dio turnira zaključen je susretima za treće i prvo mjesto. Ekipa Express Plus Grube osvojila je treće mjesto pobijedivši momčad Znausa sa 4:1. Iako se očekivao uzbudljiv i izjednačen finalni dvoboj Sambe i Pizzerije Best, to se nije dogodilo. Problem više turnira koji se odigravaju u isto vrijeme skupo je stajao Sambu, koja se kompletirala tek u drugom poluvremenu, ali je zaostatak nakon prvoga dijela bio nenadoknadiv. Best je do pobjedničkog naslova došao s pobjedom od 7:3.

- To nikako ne smanjuje pobjedu Pizzerije Best iz Donjih Andrijevaca, koja je posve zasluženo slavila - kaže Mikulić.

Najboljim igračem turnira proglašen je "pizza-majstor" Karlo Morovičnin, najbolji vratar bio je Luka Omrčanin, također iz Besta, a najbolji strijelac Moises iz Sambe s pet postignutih pogodaka.

- Organizacija turnira uistinu je bila zahtjevna da bi to izgledalo kako je na kraju izgledalo. Vodilo se računa o svakom detalju, montažnim tribinama, ugodnom ambijentu, peharima, medaljama, ali i bogatim financijskim nagradama. Za to su najzaslužniji brojni sponzori, ali i volonteri koji su svakodnevno odrađivali golem posao i zato svima velika hvala - kaže predsjednik HNK Đakovo Croatia, koji najavljuje drugi turnir, "Sitni vez 2025.", na istom mjestu u Đakovu. S.Ž.
Kod dječaka najbolja momčad bili su Odbačeni, koji su u finalnoj utakmici sa 3:1 pobijedili Vatrene

Možda ste propustili...

RUMUNJSKA - NIZOZEMSKA 0-3

Gakpo odveo Nizozemsku u četvrtfinale

ZRINSKI OSJEČKO 1664 OSTAO BEZ VAŽNOG IGRAČA

Zekić je odveo Unušića u Sarajevo