Sport
NEZAUSTAVLJIVA FURIJA

Španjolski stroj melje, ali tek sad dolazi ono pravo
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Šok u 18. minuti, kada su Gruzijci poveli autogolom Le Normanda, nije pokolebao Španjolce. Svjesni svoje kvalitete i moći, nastavili su igrati na svoj način i to im se obilato vratilo. Do poluvremena su izjednačili pogotkom Rodrija, a onda u drugom poluvremenu potpuno preokrenuli te pogodcima Fabiana Ruiza, Nica Williamsa i Olma uništili Gruzijce i pobjedom od 4:1 otišli u četvrtfinale Eura.

Nijemci, Englezi, Švicarci..., no Španjolci su ispred svih. Do sada su ostavili najbolji dojam na Euru, u skupini su ostvarili tri pobjede bez primljenog pogotka (Hrvatska 3:0, Italija 1:0, Albanija 1:0), Gruzijci su se nakon 18. minute ponadali da mogu kreirati čudo, ali nada je bila kratka daha. Kad se Furija zahuktala, lako je otpuhala i Gruziju, koja iz Njemačke može zadovoljna kući. Malo tko ju je vidio u drugom krugu, ipak, uhvatila je osminu finala, ali protiv diva nije mogla puno.

- Pokazali smo da smo odlična momčad i ako nastavimo na ovoj razini, možemo napraviti velike stvari - kazao je španjolski hit-igrač ovog Eura Nico Williams, koji se protiv Gruzije u 75. minuti upisao u strijelce zabivši za 3:1.

Španjolci su na eurosmotru došli s gardom "idemo uzeti naslov". Za sada odlično guraju, ali tek ih čeka ono najteže. U četvrtfinalu, u petak, spektakl u najavi. Španjolska protiv domaćina Njemačke.

- Njemačka će biti težak izazov, tvrd je orah. No mi imamo prekrasnu, dobro strukturiranu momčad i ako budemo igrali na ovoj razini, naravno da možemo pobijediti. Zapravo, očekujem da pobijedimo - dodao je Williams.

Španjolska je skup sjajnih pojedinaca uklopljen u odličnu momčad, kojoj je stup - Rodri. Najveća zvijezda i najvažnija karika.

- Nije bilo baš tako lako s Gruzijom, nemaju neka velika imena, ali su nas stavili u probleme. U prvom dijelu utakmice imali smo prilike, šteta za njihov gol, ali vratili smo se i ekipa je pokazala ponos - poručio je Rodri i već se okrenuo susretu s domaćinom Eura.

- Nijemci igraju kod kuće, ali mi imamo oružje, moramo dati sve od sebe... Imamo jasan plan i znamo po što smo došli u Njemačku - jasan je Rodri.

Točku na "i" španjolskog prolaska u četvrtzavršnicu stavio je bivši igrač Dinama Dani Olmo.

- Cilj je postignut. Sada će biti važan odmor uoči utakmice protiv Njemačke. To je posebna utakmica za mene, imam u Njemačkoj prijatelje i jako joj se veselim - kazao je Olmo za L1.

Izbornik španjolskih nogometaša Luis de la Fuente može biti zadovoljan. Ne samo utakmicom s Gruzijom nego i svime onim što njegova momčad pokazuje. Za sada taj stroj djeluje dobro, protiv Gruzije je primio gol, ali ni taj pogodak nije zabio suparnik, nego su ga Špajolci dali sami sebi.

- Znamo koliko košta biti ovdje, to se pokazalo rezultatima koje smo do sada vidjeli. Znali smo da su Gruzijci opasni u kontrama, nakon primljenog gola ostali smo mirni. Zabili smo četiri, ali moglo ih je pasti još više. Igrači su jako sretni, bila je to važna utakmica za nas. No nema sad nekog slavlja, dalek je put pred nama.

Na tom putu u petak stoji Njemačka.

- Prvo se moramo oporaviti. Nastojat ćemo uživati ​​u nogometu, protiv Njemačke uvijek morate dati svoju najbolju verziju - zaključio je španjolski strateg. I. Liović
Možda ste propustili...