Sport
PRVI DANI U BAD KLEINKIRCHHEIMU

Bijelo-plave dočekao Grad na Dravi
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Nogometaši Osijeka umarširali su u svoju pripremnu bazu u poznatom austrijskom skijalištu Bad Kleinkrichheim uz taktove jedne od najstarijih navijačkih pjesama "Grad na Dravi danas slavi". Domaćini su se potrudili ostaviti kvalitetan prvi dojam i u tome su uspjeli. Topli doček koji su priredili Austrijanci malo je pokvarilo loše, kišno vrijeme, ali već jučer se i meteorološka situacija znatno popravila. Treninge će odrađvati na simpatičnom stadiončiću lokalnog istoimenog niželigaša, čiji je teren u optimalnom stanju. Na prvim treninzima u svojoj novoj bazi Bijelo-plavi još nisu bili kompletni. Kristian Fućak radi premaposebnom programu s kondicijskim trenerom Marinom Vučkom zbog ozljede Ahilove tetive, koja ga ipak ne bi na duže vrijeme trebala odvojiti od punog treninga, a nije bilo ni jednog od novih igrača, Ricuenia Kewala, koji je ostao u Osijeku dovršavati određene privatne poslove. Nizozemac bi se pripremama trebao priključiti već danas. Za neke ozbiljnije zaključke što se samog trenažnog procesa tiče još je prerano, ali konture plana igre koji je zamislio trener Federico Coppitelli već se mogu nazrijeti. U njima će važnu, možda i ključnu, ulogu imati Darko Nejašmić, koji će, po svemu sudeći, u ruke dobiti ključeve organizacije igre. Već iz prvih treninga vidljivo je kako Coppitelli želi bržu i okomitiju igru, a dio treninga obavezno je posvećen i uigravanju obrambenih linija.

Zadnji red je, unatoč priličnoj propusnosti prošle sezone, ovog ljeta doživio najmanje promjena, jer je u njemu samo jedan novi čovjek - Luka Jelenić. D.Keler

U srijedu protiv Jabloneca

Nogometaše Osijeka u srijedu očekuje prvi test tijekom boravka na pripremama u Austriji. Suparnik će im biti češki prvoligaš Jablonec. Susret se igra u Irschenu, koji je 70-ak kilometara udaljen od pripremne baze Bijelo-plavih u Bad Kleinkirchheimu. Inače, utakmica počinje u 18 sati, a navijači Osijeka će susret moći pogledati preko streamiga na klupskom Youtube kanalu. Poveznica za stream moći će se pronaći i na klupskoj web-stranici nk-osijek.hr. D.Kl.

Možda ste propustili...