Sport
RUKOMETNA REPREZENTACIJA POČELA PRIPREME ZA OI

Sigurdsson nakon Egipta odlučuje koga vodi u Pariz
Objavljeno 26. lipnja, 2024.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u utorak i počela prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Prvi dio priprema za najveće natjecanje godine odradit će u Prelogu, a izbornik Hrvatske Dagur Sigurdsson za tu je fazu pozvao 20 igrača. Uz četiri vratara, tu su četiri krila, tri kružna napadača i devet vanjskih igrača. Nažalost, već na samom početku priprema izbornik je suočen s ozljedom lijevog krila Davida Mandića i vrlo je neizvjesno hoće li ga imati na raspolaganju. Stoga je s liste pričuva pozvan Lovro Mihić.

- Igrače čeka mnogo trčanja, rada s utezima i fizičkog treninga, ali ćemo što prije početi rukometne treninge. U osnovi, radit ćemo sve ono što se radi tijekom predsezone uoči velikog natjecanja - najavio je Sigurdsson, kojem odluku koje će igrače voditi u Pariz otežava činjenica da na Olimpijskim igrama u sastavu može imati samo 14 igrača umjesto 16, koliko ih je inače u zapisniku rukometnih utakmica na ostalim natjecanjima. Istina, ima pravo povesti više od 14 igrača u Pariz, ali će ih samo 14 moći koristiti u jednoj utakmici. Vrlo brzo će Sigurdsson odlučiti koje igrače vodi u Pariz. Već nakon utakmice s Egiptom u Varaždinu, koja je na rasporedu 6. srpnja u 16.30.

- Vrlo je to čudno da možemo koristiti 14 igrača. Zato moramo naći pravi balans u timu i odabrati igrače koji mogu kvalitetno odigrati u napadu i u obrani. Nakon utakmice s Egiptom odredit ću igrače za završne pripreme, a prije toga dobit će nekoliko dana odmora kako bi bili sa svojim obiteljima - objasnio je Sigurdsson.

U Prelogu će Sigurdsson raditi sa sljedećim igračima: vratarima Matejom Mandićem, Dominikom Kuzmanovićem, Filipom Ivićem, Sandrom Meštrićem, krilima Marinom Jelinićem, Lovrom Mihićem, Mariom Šoštarićem i Filipom Glavašem, vanjskim igračima Markom Mamićem, Zvonimirom Srnom, Domagojem Duvnjakom, Tinom Lučinom. Josipom Šarcem, Lukom Cindrićem, Ivanom Martinovićem, Lukom Lovrom Klaricom, Mateom Marašem te pivotima Veronom Načinovićem, Marinom Šipićem i Nikolom Grahovcem.

U Francusku će naši rukometaši otići deset dana prije prve utakmice na Olimpijskim igrama. Naime, 17. srpnja u Chartresu sastat će se s domaćinom Francuskom. Nakon toga reprezentacija se vraća u Opatiju, gdje ostaje do 21. srpnja. Završna tri dana priprema bit će u Zagrebu. Prva utakmica na Olimpijskim igrama na rasporedu je 27. srpnja u 14 sati protiv selekcije Japana. Hrvatska će se u skupini još sastati sa Slovenijom, 29. srpnja, Njemačkom, 31. srpnja, Švedskom, 2. kolovoza, i Španjolskom, 4. kolovoza.

K.Lacković