Sport
PREDOLIMPIJSKO GIMNASTIČKO NATJECANJE U GENTU

Aurel Benović na preskoku odradio vježbu za medalju, Srbić otkazao zbog ozljede
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Belgijski Gent bio je organizator posljednjeg gimnastičkog kontrolnog natjecanja uoči Olimpijskih igara u Parizu. Premda je poziv upućen svim sudionicima olimpijskog turnira u Parizu, glavni razlog organizacije ovog natjecanja su Belgijci, koji će nastupati u Parizu. Poziv Belgijaca prihvatila su i dva naša olimpijca Aurel Benović i Tin Srbić. Natjecanje se naime održalo na Gymnova spravama, na kojima će se održati i nadmetanja na Olimpijskim igrama. Nažalost, Tin Srbić nije nastupio zbog bolova u predjelu ključne kosti. Radi se o Srbićevoj staroj ozljedi, pa je odlučio ipak preskočiti natjecanje i u Pariz krenuti bez generalne probe. Odmah nakon povratka u Zagreb Srbić će otići na pregled, pa će se vidjeti koliko je ta ozljeda ozbiljna, premda svi vjeruju kako se radi o trenutnim poteškoćama.

- Da je u takvom stanju dočekao Olimpijske igre, Tin bi stisnuo zube i nastupio. Ovako, nije htio ništa riskirati. On je inače trenirao ovih dana u Belgiji, nije radio dva elementa - pričao je Vladimir Mađarević, odnedavno izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske, koji ima posebno zadovoljstvo zbog nastupa svoga učenika u GD Osijek Žito Aurela Benovića.

On je na preskoku odradio sjajan nastup s prosječnom ocjenom 14.933. Jedan skok čak mu je bio ocijenjen 15.100, a drugi 14.766. Ocjena je to i izvedba sigurno vrijedna finala Olimpijskih igara, a koliko je to visoka ocjena svjedoči da bi na prošloj Olimpijadi u Tokiju ona vrijedila zlatne medalje. Na parteru, na kojem je uostalom i izborio nastup na Olimpjskim igrama, Aurel se poskliznuo na elementu dupli sklonjeni salto na trećoj dijagonali, što je rezultiralo padom i nižom konačnom ocjenom.

- Kao što sam najavio nakon Prvenstva Hrvatske, Aurel je potvrdio da je sada vrlo konkurentan na preskoku. Ima on vježbu vrijednu finala i na parteru, ali tu očito ima nekih poteškoća. Vjerujemo da će vježba do Pariza sazreti i da će na parteru biti u svom najboljem izdanju - komentirao je Mađarević.

Kvalifikacije na Olimpijskim igrama na rasporedu su 27. srpnja. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike