Sport
TRI KORNERA PENAL UZ OSJEČKO

Ninetech ubojica favorita, a Žuti Atletico i Moždani udar prošli kao Vatreni
Objavljeno 27. lipnja, 2024.
Nakon što su u osmini finala izbacili Mursu VBK, odlična momčad Ninetecha u četvrtfinalu je srušila još jednog favorita 21. turnira Tri kornera penal. Možda i najvećega. Iz turnira je, naime, ispala momčad DGO-a. Ninetech je svladao peterostrukog osvajača Tri kornera penal nakon šesteraca. Osnovni dio susreta završio je 1:1. Ninetech je poveo pogotkom Davida Dumančića, a izjednačio je Dorian Vuković u završnici prvog poluvremena. U nastavku nije bilo pogodaka, pa se pristupilo izvođenju penala nakon kojih je Ninetech slavio veliki trijumf. U polufinale kod seniora nakon šesteraca ušla je i Saponia, koja je svladala HM Autoservis sa 4:2. Osnovni dio susreta također je završio 1:1. Veterani AB Skripte svladali su u četvrtfinalu Bioplus Bicikli Škos sa 5:4. Premda je ostvarena minimalna pobjeda, a viđeno je čak devet pogodaka, nije to bila nešto posebno dramatična utakmica. Skripta je vodila sa 4:0. Lešić (dva), Kajfeš i Ižaković bili su strijelci. Bioplus Bicikli Škos vratili su se u život pogodcima Šobačića i Maganića, no Ižaković svojim drugim pogotkom donosi u 26. minuti vodstvo Skripti od 5:2. Do kraja susreta Maganić te Barbarić iz šesterca u posljednjoj minuti uspjeli su ublažiti poraz. U polufinale kod veterana plasirala se i momčad Sigurnosti, koja je s 2:1 svladala Hobi dom Eko Jazo.

Poznati su finalisti kod mlađih i starijih pionira. Kod mlađih pionira za naslov će igrati Studio Piksel Lukenda transporti i Caffe bar Dallas, a za naslov će se kod starijih pionira boriti Retfala i Perfect team. Kod mlađih pionira pobjedu Studio Pikselu Lukenda transporti nad Žutim Atleticom donio je Lukas Batrac u posljednjoj minuti susreta. Studio Piksel igrat će u finalu s Caffe barom Dallas, koji je s 3:1 svladao Lovački rog. Zanimljivo, u skupini je Lovački rog slavio sa 6:0! Kao i Vatrenima na Europskom prvenstvu posljednja minuta bila je kobna i za Moždani udar, koji je poražen od Retfale 3:2, a susret je također odlučen u posljednjim trenucima osnovnog dijela susreta. Retfalčani su poveli preko Horvata. Uslijedio je šesterac za Moždani udar, koji je realizirao Šimurda. Na isti način Retfala je ponovno povela, a strijelac je bio Šimek. Moždani udar došao je do drugog izjednačenja preko Serdara, a onda je neposredno prije posljednjeg zvižduka sutkinje Zeko Patrik Bolić pogodio za slavlje Retfalčana u Donjem Gradu. Nakon Moždanog udara poraz je doživjela i momčad Srčanog udara. Perfect team slavio je 1:0 te se plasirao u finale.

Danas ćemo doznati i prve slavodobitnike i osvajače medalja na Tri kornera penal. Na rasporedu su finala u konkurenciji početnika i mlađih pionira te polufinala kod seniora i veterana.

Rezultati susreta odigranih u srijedu: mlađi pioniri polufinale: Studio Piksel Lukenda transporti - Žuti Atletico 1:0, CB Dallas - Lovački rog 3:1; stariji pioniri polufinale: Retfala - Moždani udar 3:2, Srčani udar - Perfect team 0:1; veterani četvrtfinale: AB Skripta - Bioplus Bicikli Škos 5:4, Hobi dom Eko Jazo - Sigurnost 1:2; seniori četvrtfinale: Saponia - HM Autoservis 4:2 (1:1) Ninetech - DGO 5:4 (1:1).

K. Lacković
PETAK NA TRI KORNERA PENAL
17,30 sati: početnici za treće mjesto; 17,55 sati: početnici finale; 18,20 sati: Žuti Atletico - Lovački rog, mlađi pioniri za treće mjesto; 18,45 sati: Studio Piksel Lukena transporti - CB Dallas, finale mlađih pionira; podjela medalja mlađim uzrastima; 19,45 sati: SB Sktipta - Sigurnost; 20,20 sati: AK Lux DGO/Instos - Grapa/CB 5 Gravia - polufinala veterana; 20,55 sati: Ninetech - CB Shooko/Tempo; 21,30 sati: Saponia - Auto Brko/Jug 2 - polufinala seniora.

Najčitanije iz rubrike