Sport
OSJEČKI ODBOJKAŠI IMAJU NOVOG TRENERA

Peris napustio prvaka i preuzima mursaše
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Završena je potraga za trenerom u odbojkaškom superligašu s Drave. Bila je itekako uspješna, jer na klupu Murse-Osijek stiže stručnjak koji im je sa svojom momčadi prošle sezone uzeo oba domaća trofeja ispred nosa. Ratko Peris vodio je zagrebačku Mladost posljednje dvije sezone, u kojima su njegova bivša i sadašnja momčad vodile epske bitke. Sjećamo se još lanjskog finala doigravanja za prvaka, kada su mladostaši okrenuli zaostatak od 0:2 i s tri pobjede stigli do naslova. U prošloj sezoni Mladost je bila bolja u finalu Kupa "Vinko Dobrić", kao i u doigravanju za naslov pobjednika Superlige. Jedino što Perisu možemo poželjeti je da nastavi berbu hrvatskih trofeja i u novoj sredini, u kojoj bi trebao boraviti do kraja nastupajuće sezone, s opcijom produženja na još jednu.

Taj 48-godišnjak iza sebe ima već zapaženi trenerski opus, koji je započeo 2010. godine u francuskom Cambraiju, gdje je i završio igračku karijeru. U istoj zemlji vodio je još Ales en Cevennes i Nicu, sjedio je na klupi belgijskog Menena, austrijske Zadruge i zagrebačke Mladosti. Trenutno je i pomoćnik naše seniorke izabrane vrste. Kao igrača pamtimo ga u redovima Karlovca, koji je napustio 1998. i otisnuo se u njemački Moerser. Nosio je još dres francuskog Rennesa, Ajaccioa, Narbonnea i Cambraija. Bio je i reprezentativac, igrao je za Hrvatsku na SP-u prije 22 godine u Argentini.

Nema sumnje da je Uprava napravila sjajan potez, nakon lutanja i krivih procjena prošle sezone očito su se izvukle pouke. Stiže kvalitetan i ambiciozan trener koji sigurno ne bi izabrao dolazak u Osijek da se ne namjerava napraviti i jaka igračka baza. Navodno se i tu stvari odvijaju u željenom smjeru, tako da ćemo i u sezoni 2024./25. ponovo gledati snažnu Mursu-Osijek. N.B.