Sport
BIT ĆE JOŠ NOVIH LICA

Čeka se Čavlina, iz Švicarske stiže jedna prava špica
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Velika gužva u borbi za jedinicu, a ona očito ide vrataru Dinama, koji dolazi na posudbu
Još vikend kod kuće pa odlazak u Austriju. Osječka nogometna ekspedicija na čelu s trenerom Federicom Coppitellijem u ponedjeljak napušta grad na Dravi i odlazi u krajeve u kojima se, valjda, ne diše na škrge i gdje ne ubija pasja vrućina, kakva je ponovno zavladala Slavonijom.

Roster sve širi


Novopridošli trener Coppitelli uoči dolaska na Opus Arenu dobro je analizirao svakog igrača posebno, sad ih na treninzima još bolje upoznaje, a roster mu je sa svakim danom sve brojniji. Momčadi su se s malim zakašnjenjem (uz odobrenje Kluba) priključili Andre Duarte i Renan Guedes, dolazak Ramona Miereza najavljen je za petak, a sva trojica, kao i četiri igrača koja su prije nekoliko dana potpisala ugovore, Marko Soldo, Luka Jelenić, Pedro Lima i Ricuenio Kewal, bit će u autobusu za središnji dio priprema u austrijskom Bad Kleinkirchheimu. U tom autobusu bi se trebao naći i vratar Nikola Čavlina. Na Opus Areni su prije nekoliko dana, slučajno ili ne, snimkom na kojoj su ispisana imena vratara otkrili da je na vrhu tog popisa - Čavlina. U kadru te snimke kratko je prikazano "Čavl", naravno, zna se o kome je riječ, a Čavlina bi predstavljanje u bijelo-plavom dresu trebao imati u Austriji. Riječ je o posudbi do kraja sezone, po nekim kuolarima krenule su priče o razmjeni "Čavlina u Osijek, Anton Matković u Dinamo", ali to nema veze s vezom. Nakon što je prestala selidba Ramona Miereza u Maksimir, počela je ona Matkovića, ali na Opus Areni imaju drukčiji plan za svog darovitog napadača. On ostaje u Osijeku i bijelo-plavi tabor će napustiti samo ako dođe neka zbilja, zbilja nemoralna ponuda. Ponuda kakvu ne može poslati ni jedan hrvatski klub. Uostalom, sportski direktor NK Osijek Jose Boto nedavno je objavio kako su u klubu na pet pa sedam milijuna eura za Matkovića ostali imuni, jer mladi napadač vrijedi više od toga.

Stiže i napadač


S Čavlininim dolaskom otvara se pitanje kamo će Osijek s tolikim vratarima. U kadru bi ih bila četvorica: iskusni Marko Malenica, pa Franko Kolić, kao i 20-godišnji Tin Sjako, koji se ovog ljeta vratio s posudbe iz Jaruna, člana SuperSport Prve lige. Sajko je imao uspješnu rolu u Jarunu, posudba mu je dobro došla, vratio se u Osijek, opet je u konkurenciji za prvi sastav, ali je pitanje hoće li ostati. Ili otići na novu posedbu. Prema nekim informacijama, Sajka bi Bijelo-plavi mogli ostaviti na Opus Areni, a na posudbu u neki prvoligaški klub poslati - Kolića. Ako pak Malenica napusti Osijek, onda bi i Sajko i Kolić ostali u klubu. Opcija je više, a dok god nema nikakve potvrde, sve ostaje na nagađanju. NK Osijek još treba službeno potvrditi dolazak Čavline, a očekuje se i dolazak najmanje još jednog, a lako moguće i dva nova igrača. Riječ je o ofenzivcima, lijevom krilu i napadaču. S jednim centralnim napadačem iz Švicarske pregovori su navodno u podmakloj fazi i on bi se mogao priključiti momčadi na pripremama u Austriji.

Ivana Liović
Rupnik preuzima juniore
Davor Rupnik u Belišću, Davor Rupnik iz Belišća. Sve to u tjedan dana. NK Belišće na kraju prošle sezone napustilo je SuperSport Drugu ligu i preselilo se u Treću NL Istok, iz kluba su tad objavili kako se na klupu vratio Davor Rupnik, koji ih je nekada vodio. Od “Rupnik je naš novi trener” do “Rupnik nije trener Belišća” prošlo je samo tjedan dana, Belišćani sad traže novog trenera, a Rupnik je imenovan trenerom juniora NK Osijek. Nakon što je Tomsilav Radotić povučen u stručni stožer prvog sastava, ostalo je prazno mjesto trenera juniora, a Osječani su to riješili dovođenjem Rupnika.

Možda ste propustili...

OSJEČKE TAEKWONDOAŠICE NA PH-U

Dvojac nije imao sreće sa ždrijebom

DRAMATIČAN RASPLET NAKON ISTEKA 90 MINUTA ODLUČIO POREDAK

Nadoknada sretna za Nijemce i Mađare, Škoti ostali bez ičega

Najčitanije iz rubrike