Sport
TRI KORNERA PENAL UZ OSJEČKO

Ninetech došao tiho i u sjajnom ritmu otišao do naslova
Objavljeno 30. lipnja, 2024.
Igrači poznatiji u nižerazrednim nogometnim od malonogometnih krugova redom su rušili favorite i na kraju uzeli naslov
Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata i Sportsko društvo Olimpija 21. put su na igralištu na Zelenom polju organizirali malonogometni turnir Tri kornera penal.

Ove godine odigrani su turniri u konkurenciji limača, početnika, mlađih pionira, pionira te seniora i veterana. U petak smo doznali pobjednike kod početnika i mlađih pionira, a završna večer odigrana je u subotu, kada smo doznali i ovogodišnje osvajače u onoj najzanimljivijoj seniorskoj konkurenciji. Nadali smo se, ne samo potajno, da se u subotu neće igrati utakmice na Zelenom polju. Razlog bi bio plasman hrvatske reprezentacije u osminu finala Europskog prvenstva. Nažalost, to se nije dogodilo, pa su se na velikom ekranu pokraj igrališta pratili susreti Švicarska - Italija i kasnije Njemačka - Danska. Dok smo gledali prolom oblaka i nevrijeme u Dortmundu, u nekih 1400 kilometara udaljenom Osijeku finalni susreti na malonogometnom turniru igrani su u pravim ljetnim uvjetima. Kao da za Zeleno polje vladaju drukčiji klimatski uvjeti. Zanimljivo je bilo u petak, dok je ostatak grada okupao pravi ljetni pljusak, na Zelenom polju nije pala ni kap kiše, pa se završni susreti nisu ni odgađali. Nisu se susreti prekidali ni kada je pokraj igrališta prolazila "jedinica za posebne namjere" koja oprašuje komarce. Premda se na trenutak nad terenom spustio gusti dim, susreti su se nastavili.

Novi prvak kod seniora


Ovogodišnji Tri kornera penal priredio je iznenađenje kod seniora. Naslov je odnijela momčad Ninetech, čiji su igrači puno poznatiji u nižerazrednim nogometnim, od malonogometnih krugova. Radi se o momčadi čija je okosnica igrača iz požeškog kraja, koja je u Osijek stigla na fakultet ili u potrazi za poslom, ali im je nogomet ostao "u nogama". Ninetech je redom nizao favorite. U osmini finala svladali su Mursu VBK, zatim su u četvrtinalu izbacili peterostruke pobjednike turnira DGO, a u veliko finale plasirali su se pobjedom nad Shoko barom. U finalu su se sastali s momčadi Saponije, koja se domogla finala zahvaljujući dobrom spoju mladosti i iskustva. U zanimljivom, ali i vrlo tvrdom finalu, ipak su pokleknuli zahvaljujući jednom pogotku koji je postigao Matej Belaj u 18. minuti. Trudila se Saponia do kraja izjednačiti i odvesti susret u raspucavanje šesteraca, ali u tome nisu uspjeli. Bio je to zapravo klasični susret finala u kojem želja za uspjehom prilično utječe na konačnu izvedbu, pa rijetko kada svjedočimo nekim nezaboravnim haklerskim potezima, a kako bi sve ostalo u nogometnim okvirima, suci Kovačević i Tretinjak morali su biti dodatno koncentrirani, ne samo tijekom samog finalnog susreta. Zanimljivije i još dramatičnije bilo je u susretu za treće mjesto, u kojem je pobjedu odnijela momčad Juga 2 nakon šesteraca protiv Shooko bara. "Jugovci" su vodili 2:0. Alen Buljević bio je dvostruki strijelac. Uzvratili su Roso i Zekić, koji je svojim drugim pogotkom donio preokret Shooko baru. Do kraja susreta Šimašek je izjednačio na 3:3, pa su izvođeni šesterci, nakon kojih je "bronca" pripala Jugu 2 zahvaljujući Draženu Ćavaru, koji je bio siguran realizator nakon što je serija otišla i u "knock-out" seriju poslije treće serije šesteraca.

Jedan naslov prvaka ipak će ostati u Donjem gradu. Zasluge za to ima veteranska momčad Auto kuće Lux DGO, koja je u finalu svladala AB Skriptu s 2:1.

Naslov u Donjem gradu


Petar Štolfa doveo je Donjograđane u vodstvo, izjednačio je Dražen Ćavar, koji je nakon susreta finala kod veterana zaigrao i za susret za treće mjesto kod seniora, a pobjedu Auto kući Lux DGO donio je Dejan Mišković u posljednjoj minuti susreta. Treće mjesto kod veterana pripalo je momčadi Sigurnost, koja je sa 4:2 svladala Caffe 5 Gravia. Torčić je postigao tri pogotka za Sigurnost, onaj posljednji iz šesterca, a jednom je strijelac bio Kapraljević. Kod Caffea 5 Gravia strijelci su bili Kovačević i Erceg. Najbolji pojedinci u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji zaslužili su pokale i dar tvrtke Ferivi.

Kod mlađih uzrasta naslov su proslavile djevojčice ŽNK Osijek, koje su trijumfirale u konkurenciji limača. Pod vodstvom svoje trenerice i istaknute prvotimke hrvatskih prvakinja Lorene Balić djevojčice su u finalu svladale Sim tvornicu s 1:0, a strijelac toga jedinog vrijednog pogotka bila je Lea Uremović.

Djevojčice ispred svih


Treće mjesto osvojili su limači Ferivija, koji su nakon šesteraca svladali Brawlere. Nakon 20 minuta igre susret je završen 1:1. Dramatično je bilo finale kod starijih pionira. Sastale su se momčadi Retfale i Perfect teama. Retfalčani su poveli iz šesterca preko Šimeka. Činilo se da kontroliraju situaciju na terenu, a onda su ih dva pada koncentracije stajala naslova. Prvo je Deže u 17. minuti izjednačio, a onda u samoj završnici susreta Berišić je pogodio za slavlje Perfect teama. Zanimljiv se sudar dogodio u susretu za treće mjesto kod starijih pionira. Sastali su se naime Srčani udar i Moždani udar. Ovaj put "infarkt" je pobijedio, ali u infarktnom pucanju šesteraca, tijekom kojeg su pogodili dva puta, a igrači Moždanog udara bili su neprecizni.

U petak su dodijeljene nagrade najboljima kod početnika i mlađih pionira. Kod početnika naslov je odnio Žuti Atletico, koji je u finalu nakon šesteraca svladao Lege Osijek sa 4:3. Pogodaka tijekom 20 minuta nije bilo ni u susretu za treće mjesto, a nakon šesteraca bronca je pripala Sim tvornici. Kod mlađih pionira trijumfirao je Studio Piksel Lukenda transporti, koji su minimalno svladali Caffe bar Dallas zahvaljujući pogotku Lukasa Batraca. Po običaju, što je potvrđeno i u ovom uzrastu, više pogodaka postignuto je u susretu za treće mjesto, u kojem je Lovački rog svladao Žuti Atletico sa 4:2. “Lovci” su nakon prvog poluvremena vodili 3:0, Žuti Atletico je brzo u nastavku postigao dva pogotka, obje su momčadi imale po dva kornera, a treći je otišao na stranu Lovačkog roga koji su i iskoristili šesterac za potvrdu pobjede. U petak je turnir imao i posebne goste. Nagrade u mlađim uzrastima dodijelili su prvotimci Osijeka Vedran Jugović i Domagoj Bukvić.

Krešimir Lacković
REZULTATI ZAVRŠNICE
Petak 28. lipnja: početnici za treće mjesto: Sim tvornica - Gravia 3:2 (0:0); finale početnika: Žuti Atletico - Lege Osijek 4:3 (0:0); mlađi pioniri za treće mjesto: Lovački rog - Žuti Atletico 4:2; mlađi pioniri finale: Studio Piksel Lukenda transporti - Caffe bar Dallas 1:0; polufinala veterana: AB Skripta - Sigurnost 2:0, Auto kuća Lux DGO - Caffe 5 Gravia 4:2 (2:2); polufinala seniora: Saponia - Jug 2 6:5 (2:2), Ninetech - Shoko bar 2:0.

Subota 29. lipnja: limači za treće mjesto: Ferivi - Brawleri 3:1 (1:1, 0:1); limači finale: ŽNK Osijek - Sim tvornica 1:0; stariji pioniri za treće mjesto: Srčani udar - Moždani udar 2:0 (0:0); stariji pioniri finale: Perfect team - Retfala 2:1; veterani za treće mjesto: Sigurnost - Caffe 5 Gravia 4:2; veterani finale: Auto kuća Lux DGO - AB Skripta 2:1; seniori za treće mjesto: Jug 2 - Shooko bar 8:7 (3:3, 2:0); seniori finale: Ninetech - Saponia 1:0.

NAJ, NAJ, NAJ...
LIMAČI: najbolja vratarka: Doris Rajić (ŽNK Osijek); najbolja strijelkinja: Ena Vuletić (ŽNK Osijek); najbolja igračica: Lea Uremović (ŽNK Osijek)

POČETNICI: najbolji vratar: Mislav Humer (Žuti Atletico); najbolji strijelac: Juraj Deklman (Žuti Atletico); najbolji igrač: Šimun Kljaić (Lege Osijek)

MLAĐI PIONIRI: najbolji vratar: Noa Hodić (Studio Piksel Lukenda transporti); najbolji strijelac: Petar Grgić (Lovački rog); najbolji igrač: Tin Vondrak (Studio Piksel Lukenda transporti).

STARIJI PIONIRI: najbolji vratar: Lukas Eđed (Perfect team); najbolji strijelac: Luka Šimek (Retfala); najbolji igrač: Petar Deže (Perfect team).

VETERANI: najbolji vratar: Filip Jakovljević (Auto kuća Lux DGO); najbolji strijelac: Vladimir Torčić (Sigurnonst); najbolji igrač: Grgur Vasilj (Auto kuća Lux DGO).

SENIORI: najbolji vratar: David Dumančić (Ninetech); najbolji strijelac: Leon Zekić (Shooko bar); najbolji igrač: Matej Belaj (Ninetech)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike