Sport
DRAMATIČAN RASPLET NAKON ISTEKA 90 MINUTA ODLUČIO POREDAK

Nadoknada sretna za Nijemce i Mađare, Škoti ostali bez ičega
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
Njemačka je pogotkom u sučevu dodatku izvukla remi 1:1 protiv Švicarske, te tako osvojila prvo mjesto u skupini A i zajedno sa Švicarskom ide u osminu finala, a Mađarska je zadržala izglede za plasman dalje pobjedom 1:0 protiv Škotske, koja je eliminirana.

Vodstvo Švicarskoj donio je Dan Ndoye pogotkom u 28. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Niclas Fuellkrug u 92. minuti. Pobjedu Mađarskoj protiv Škotske u Stuttgartu u desetoj minuti sučeva dodatka donio je Kevin Csooth.

- To je velik trenutak za nas kao momčad i može biti presudan. Nije bila nokaut-utakmica. No ako želiš postati europski prvak, moraš pobijediti doista dobre momčadi. Danska, Slovenija, a pogotov Srbija uvijek mogu odigrati iznad svojih mogućnosti. No mislim da smo mi već pokazali za što smo sposobni na ovom turniru - rekao je Niclas Fuellkrug, strijelac pogotka za Njemačku.

S druge strane, Švicarcima je remi donio puno teži ždrijeb u nastavku Eura.

- Uvijek je razočaravajuće primiti gol u kasnoj fazi utakmice. Ipak, veselimo se sljedećem krugu i sljedećem suparniku. Nakon ove utakmice nadam se da svi imaju više poštovanja prema Švicarskoj - poručio je švicarski kapetan Granit Xhaka.

I dok su Švicarci dobili pogodak u drugoj minuti sučeve nadoknade, "najnesretnija" reprezentacija svijeta, Škotska, pokleknula je protiv Mađarske u desetoj minuti nadoknade i oprostila se od eurosmotre.

- Znali smo da moramo pobijediti u ovom susretu. Kao i oni. Mogla je pobjeda otići na jednu i na drugu stranu, a na kraju smo bili kažnjeni iz kontranapada. Teško je ovaj poraz prihvatiti. Jako je bolno, razara nas ovaj poraz. Trebat će vremena kako bismo sve preboljeli - bila je prva reakcija nakon poraza škotskog kapetana Andyja Robertsona. - Imali smo velik posjed, ali nismo to iskoristili ni na kakav način. Nedostajala nam je oštrica prema naprijed. U završnici smo morali krenuti na sve ili ništa. Pokušali smo, ali ostali bez ičega. Maksimalno smo razočarani.

Mađarska se, pak, još uvijek nada prolasku u nokaut-fazu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi. S tri osvojena boda ima razloga vjerovati da za nju Euro nije gotov.

G. Rojnić
Varga mora na operaciju
U 70. minuti susreta Škotska - Mađarska dogodio se žestoki dvoboj škotskog vratara Angusa Gunna i mađarskog napadača Varge. Izbijajući loptu škotski vratar je laktom nokautirao Vargu, koji je usto vrlo nezgodno pao i nepomičan ostao ležati na travnjaku. Suigrači i liječnici odmah su priskočili u pomoć, nakon nekoliko minuta Varga je na nosilima iznesen s travnjaka, okružen zavjesama, te je odmah odvezen u obližnju bolnicu.

- Varga je stabilno. Nalazi se u bolnici, te ćemo i dalje obavještavati o njegovu stanju - obznanio je Mađarski nogometni savez, a poslije se saznalo da je mađarski napadač pretrpio prijelom kosti lica, te da će biti potreban operativni zahvat.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike