Sport
NOVI CENTARFOR U BIJELO-PLAVOM TABORU

Ademi: Znam što je i tko je Mierez za klub i nemam problem s tim
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Ademi je igrač bogatog CV-a, a njegov dolazak otvara i nove napadačke opcije
NK Osijek doveo je šestog igrača ovog ljeta. Bijelo-plavima se, kao što je bilo najavljeno, priključio 28-godišnji centarfor Kemal Ademi. Riječ je o 197 centimetara visokom nogometašu koji je inače švicarski državljanin.

Među Bijelo-plave stigao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Luzernom. Ademi je potpisao dvogodišnji ugovor, a njegovoj bržoj prilagodbi na novo okruženje svakako će pomoći vrlo dobro poznavanje hrvatskog jezika. Ademi je iskusan napadač koji je u karijeri nastupao za niz klubova, poput švicarskih St. Gallena, Xamaxa, Basela i Luzerna, njemačkih Hoffenheima, Paderborn, Sandhausen, igrao je i u Turskoj, gdje je branio boje Fenerbahčea i Karagümrüka, te u Rusiji, u kojoj je nastupao za Khimki.

Bogato iskustvo


Bogato iskustvo koje ima trebalo bi biti vrlo korisno novoj momčadi NK Osijek koju je u Austriji počeo graditi novi trener Federico Coppitelli. Već na prvom treningu vidjelo se kako Ademi, iako stasom sličan Ladislavu Almašiju, posjeduje bolje igračke kvalitete od njega.

- Dosad sam u karijeri promijenio dosta klubova i država, počevši od Švicarske, preko Turske, Rusije i Njemačke, pa ponovno Švicarske. Inače sam rođen u Njemačkoj, ali je moja obitelj brzo otišla u Švicarsku i tamo sam se počeo baviti nogometom. Mijenjao sam brojne sustave i formacije, svuda se nastojao uklopiti najbolje što sam mogao. Imao sam puno poznatih i vrlo kvalitetnih suigrača kao što su Mesut Özil, Luiz Gustavo, Diego Perotti i drugi. Igrao sam protiv Šahtara kada je Jose Boto tamo bio sportski direktor, a, eto, sada me je zvao da dođem u Osijek. Iskustva imam i iz kvalifikacija Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske, koja me i ovdje čeka. Inače, ide mi dobro u tom natjecanju, zabio sam dvaput dok sam igrao za Luzern. Nadam se da ću i Osijeku biti uspješan i dati svoj doprinos dobrim rezultatima - rekao je Kemal Ademi, novi napadač Bijelo-plavih.

Najbolju sezonu odigrao je u dresu Basela 2019./20., kada je u 26 nastupa postigao 13 golova.

- U Baselu sam imao najbolju statistiku, iako mi je ispočetka bilo teško uklopiti se, no uvijek sam davao sve od sebe. Sjećam se iz tog vremena da smo igrali europsku utakmicu s Osijekom na starom stadionu u Gradskom vrtu i da smo pobijedili pred praznim tribinama zbog korone. Poslije sam otišao u turski Fenerbahče, možda i prerano, no to mi je bio velik izazov, bez obzira na to što sam se tamo zadržao samo jednu polusezonu. Konkurencija je bila iznimno jaka i morao sam krenuti dalje - objašnjava Kemal.

Pomogao i Pušić


U Osijeku ga čeka velik izazov jer na njegovoj poziciji igra El Toro Mierez, koji je vedeta osječkog kluba, ali, iako je svjestan situacije, Ademi je prihvatio novi izazov u karijeri s obzirom na to da se u Luzernu baš nije naigrao.

- Znam da je Mierez ovdje napravio jako puno toga i nemam s tim problema. Želim mu i nadalje sve najbolje, a moje je da pomognem i njemu i ostalima, koliko god mogu. Želio sam igrati, a ne sjediti na klupi, s 28 godina još puno toga mogu dati na terenu. Osijek je među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj, pričao sam s djevojkom i ona se složila da dođemo ovamo. Vidim da je klub dobro posložen, da ima potencijala u svemu, ne samo u momčadi - poručuje Ademi.

Jedan od važnih faktora pri donošenju odluke vezane uz dolazak u Osijek bio je - Petar Pušić.

- Pušića poznajem otprije. Naravno, čuo sam se s njim prije nego što sam došao i on mi je ispričao puno lijepih stvari o Osijeku kao gradu i klubu. Eto, sada smo suigrači - zaključio je Ademi.

S Ademijevim dolaskom Mierez je dobio ozbiljnu konkurenciju u napadu, koja će, vjeruju u osječkom klubu, Argentinca učiniti još boljim jer Ademi se neće samo tako pomiriti sa statusom drugog napadača. Osim toga, Coppitelli će imati mogućnost složiti i igru s dva centralna napadača.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

U SUBOTU SVI NA VINKOVAČKO IGRALIŠTE KANOVCI

Mladenu Bartoloviću pomoć je sad najpotrebnija

HRVATSKI STRUČNJAK U STOŽERU SLOVENSKE REPREZENTACIJE

Kod Keka se zna što tko radi. Imamo šanse protiv svakoga

Najčitanije iz rubrike