Sport
BIJELO-PLAVI ODIGRALI PRVI PRIPREMNI SUSRET U AUSTRIJI

Mikolčićev projektil donio pobjedu
Objavljeno 3. srpnja, 2024.

Osijek je odigrao prvu pripremnu utakmicu u Austriji u kojoj mu je suparnik bio češki prvoligaš Jablonec. Teško je bilo što pametno zaključiti nakon prvog nastupa u kojem su Bijelo-plavi bili dominantni u prvom poluvremenu, a podređeni u nastavku susreta. Problem je bio što Osijek tu svoju dominaciju u prvih 45 minuta nije okrunio nijednom ozbiljnijom prilikom za pogodak što samo govori kako je pred novim trenerom Federicom Coppitellijem još posla. No, obzirom kako su Osječani u pogonu tek nešto više od tjedan dana iluzorno je bilo očekivati kako će se već sada vidjeti stvari koje se rade na treninzima. Osim toga, češka momčad je u samoj završnici priprema za novu sezonu, iza sebe je prije susreta s Osijekom imala već četiri susreta, ali bez obzira na to Bijelo-plavi su, dok je na terenu bila momčad koja u ovom trenutku figurira kao udarna imali apsolutnu kontrolu događaja na terenu. Nažalost, u akciji nismo imali prilike vidjeti dva nova čovjeka Pedra Limu od kojeg se očekuje puno u sredini terena, te brzonogog Kewala koji je stigao večeras. Općenito, utakmica je ponudila malo uzbuđenja, ali onda kada se već činilo kako će susret završiti bez pogodaka dogodio se bljesak Šimuna Mikolčića koji je pravom golčinom Osijeku donio pobjedu. Bilo je to baš po onoj "udri ga Šimune" jer raspalio je mladi veznjak Osijeka po lopti s 25 metara, a projektil je "ubio pauka" u gornjem lijevom kutu. Taj trenutak vrijedi zapamtiti iz tog susreta, a ostalo? Želimo vjerovati kako će u sljedećim susretima Osijek biti konkretniji u napadačkim akcijama. D.Keler

OSIJEK  1(0)
JABLONEC  0


IRSCHEN – Igralište Askö Irschen. Gledatelja: 150. Sudac: Emil Ristokov (Austrija). Strijelci: 1:0 Mikolčić (79).
OSIJEK: Čavlina, Renan Guedes, Duarte, Mkrtčjan, Jurišić, Nejašmić, Soldo, Pušić, Bukvić, Matković, Mierez. Još su igrali: Malenica, Omerović, Vrbanac, Jelenić, Cvijanović, Prekodravac, Mikolčić, Jugović, Živković,  Ademi.
JABLONEC: Hanuš, Hurtado, Tekijaši, Cedidla, Martinec, Polidar, Nebyla, Beran, Čanturišvili, Puškač, Alegue. Još su igrali: Fendrich, Štepanek, Souček, Fortelny, Holly, Melka, Slavik, Kanakimana, Velich.

Možda ste propustili...

DINAMO ZOVE VINKOVČANINA U SVOJE REDOVE

Belji se ne dolazi, jer tu je Petković

HRVATI SAZNALI PRVE SUPARNIKE U LONDONU

Donna na startu neće imati lagan posao

Najčitanije iz rubrike