Sport
POČEO NAJCJENJENIJI TENISKI TURNIR

Nije bilo lako, ali Donna i Borna su dobro počeli
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Moralo je proći čak devet godina da Borna Ćorić upiše drugu pobjedu u Wimbledonu. Donna preko Wang do drugog kola
U ponedjeljak je na travi londonskog All England Cluba počeo najcjenjeniji teniski turnir na svijetu - Wimbledon. Prvog dana londonskog Grand Slama, dok je trava najzelenija i najsvježija, teren je isprobalo i dvoje hrvatskih predstavnika, Donna Vekić i Borna Ćorić. I oboje je svoju prvu ovogodišnju wimbledonsku misiju uspješno odradilo.

Donna je u prvom kolu išla na Kineskinju Xiju Wang, s kojom je dosad igrala jednom i izgubila meč u Washingtonu. No u Londonu drukčija slika i ishod. Osječanka je izgubila prvi set, a onda se sabrala i na svm najdražem turniru našla put do pobjede. Slavila je sa 3:6, 6:3, 6:4. Osječku tenisačicu u 2. kolu čeka Amerikanka Bermes ili Ruskinja Andrejeva, koja je ušla u turnir kao sretna gubitnica, jer je zbog ozljede odustala treća igračica svijeta Alina Sabaljenka.

Moralo je proći čak devet godina da Borna Ćorić osjeti slast pobjede u Wimbledonu. Jedinu je upisao 2015., kada je debitirao u All England Clubu, od te pobjede nad Ukrajincem Serhijem Stahovskijem Borna je na londonskom Grand Slamu nanizao poraze od Andreasa Seppija (2. kolo 2015.), Ive Karlovića (2016.), Ryana Harrisona (2017.), Danjila Medvjedeva (2018.) i Guida Pelle (2023.). Sad je našao žrtvu, na terenu broj 7 nakon dva sata i 12 minuta igre svladao je brazilskog kvalifikanta Felipea Meligenija Alvesa, 145. tenisača svijeta, sa 6:3, 7:6 (2), 6:3. Brazilac je pružio dobar otpor, najjači u drugom setu, ipak Borna je našao put do glatke pobjede, a u 2. kolu čeka ga Amerikanac Frances Tiafoe, 29. igrač s ATP ljestvice, koji je na startu preokrenuo zaostatak od dva seta i svladao Talijana Mattea Arnaldija sa 3:2.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

HRVATSKA PIKADO REPREZENTACIJA

Nije išlo dalje od četvrtfinala

STASITI STOPER ODLAZI U SLOVENIJU

Na Opus Areni se oprostili od Bralića

Najčitanije iz rubrike