Sport
RASKID SURADNJE

Skočić otišao s klupe, HNS u potrazi za izbornikom
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Ono što se već neko vrijeme najavljuje, u ponedjeljak je dobilo službenu potvrdu. Dragan Skočić više nije izbornik hrvatskih nogometaša do 21 godine. Prema objavi iz Saveza, Skočić i Hrvatski nogometni savez sporazumno su raskinuli suradnju.

- Zahvaljujemo Draganu Skočiću na trudu koji je uložio kao izbornik mlade reprezentacije. Složili smo se da je u ovom trenutku najbolje dogovoriti završetak suradnje, te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućim profesionalnim izazovima - objavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Skočić je na mjesto izbornika mlade reprezentacije stigao u travnju 2023., te vodio momčad do 21 godine na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, kao i u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP 2025. Dogovor o sporazumnom raskidu suradnje potvrdio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji će donijeti i odluku o imenovanju novog izbornika, priopćili su iz HNS-a.

Hrvatskoj mladoj reprezentaciji ostale su još četiri utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025., u rujnu i listopadu ove godine. U rujnu će mladi Vatreni ugostiti Farske otoke i Portugal, a u listopadu će biti domaćini Andori i Grčkoj. Dosadašnji dio kvalifikacija nije baš najbolje odrađen, uostalom zato je Skočić i otišao, Hrvatska je trenutačno na trećem mjestu u skupini s 13 bodova iz šest nastupa, iza Portugala, koji ima 18 bodova iz sedam utakmica, te Grčke s 14 bodova iz osam dvoboja. Devet pobjednika skupina i tri najbolje drugoplasirane momčadi izborit će izravan plasman na Europsko prvenstvo u Slovačkoj, a preostalih šest drugoplasiranih reprezentacija razigravat će za još tri prazna mjesta u ždrijebu završnog turnira. I. Li.
Najčitanije iz rubrike