Regija
NOVI PROJEKT TZ-A

Kroz grad Županju sada i digitalnom turističkom rutom
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Financirana je sredstvima HTZ-a u sklopu projekta “Županja, kolijevka nogometa i tenisa”
ŽUPANJA - Digitalizacija turističke ponude i usluga neizostavna je komponenta razvoja turizma i prepoznatljivosti destinacije, pa i u Turističkoj zajednici grada Županje kontinuirano ulažu u promociju i drže korak s trendovima. U želji da se približi turistima, TZ Županje nudi razne mogućnosti korištenja suvremenih digitalnih pomagala preko kojih gosti, i prije nego što dođu, mogu dobiti informaciju o tome što u gradu na Savi mogu vidjeti i doživjeti. Nakon projekta "Virtualna šetnja gradom", koji zainteresiranim korisnicima omogućuje posjetiti i upoznati 16 lokacija, ovih je dana predstavljen projekt "Digitalna turistička ruta". Nastao je u suradnji s CroArt Studiom, a financiran je sredstvima Hrvatske turističke zajednice, koja je TZ-u Županje u sklopu projekta "Županja, kolijevka nogometa i tenisa" dodijelila 9305 eura.

Digitalnom turističkom rutom potencijalni turisti mogu iz udobnosti svoga doma pogledati određene lokacije s područja Županje i njezine specifičnosti. Cilj je projekta upoznati ih s raznolikostima koje nudi i motivirati sve one koji još nisu donijeli odluku o turističkom putovanju da se odluče za Županju. Prezentirane su dvije najznačajnije manifestacije županjskog kraja, kao nezaobilazan dio kulturnog kalendara ovoga grada, a koje su već odavno prešle lokalne okvire – Šokačko sijelo i "Kruh naš svagdašnji – Žetva i vršdiba u prošlosti". Predstavljeni su Šetnica dr. Zlatka Krtalića uz rijeku Savu, Gradski muzej Županja, izletište Poloji, Spomenik prvoj nogometnoj lopti, crkva sv. Ivana Krstitelja, nogometni stadion s teniskim terenima, spomenik poginulim braniteljima, Županjski virovi, lovačka kuća, crkva sv. Nikole Tavelića. "Upoznajte Županju kroz virtualnu šetnju gradom ili se poslužite interaktivnom kartom i uživajte u ljepotama našega grada", poručuju iz TZ-a, na čijim su stranicama objavljene i poveznice te se samo jednim klikom kreće u obilazak. To je, napominje direktor Ureda TZ-a Županje Kruno Šarić, trend i stoga se nastoje svim sadašnjim i budućim turistima približiti suvremenim oblicima tehnologije, upoznati ih s destinacijom i privući u Županju.

Cilj je na jednostavan i interaktivan način prezentirati raznolikosti Županje, kulturnu, turističku ponudu kako bi posjetitelji stekli dojam o svim ljepotama i vrijednostima kojima se u gradu na Savi mogu pohvaliti.

Marija Lešić Omerović
U 6 MJESECI 7666 NOĆENJA TURISTA
TZ Županje kontinurano radi na razvoju i promociji turizma, na razvoju prepoznatljive turističke priče, što se ogleda i u broju dolazaka i noćenja turista, posebice u vrijeme održavanja značajnih gradskih manifestacija. Na području grada je 26 smještajnih objekata s ukupno 131 ležajem. U prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je 2354 dolazaka turista, među kojima prednjače domaći, i ostvareno je ukupno 7666 noćenja. A značajno povećanje tih pokazatelja zabilježeno je u veljači, kada je održano i 57. Šokačko sijelo. Ostvareno je tada 1199 noćenja, čak 527 više u odnosu prema rekordnoj 2023. godini. Ukupan broj dolazaka turista u veljači prošle godine bio je 184, dok je ta brojka ove godine iznosila 390, što pokazuje da Županja postaje višednevna destinacija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike