Regija
NA SLAVONSKOM MARATONU LAĐA REKORDAN BROJ NATJECATELJA - U 21 EKIPI NJIH OKO 300

Udruga lađara Zagreb pobjednik 4. Kupa Borovik i u muškoj i ženskoj utrci
Objavljeno 29. lipnja, 2024.

BOROVIK -  Udruga lađara Zagreb ukupni je pobjednik 4. Kupa Borovik, slavonskog maratona lađa, održanog u subotu, a koji se od prije četiri godine održava na istoimenoj, najvećoj akumulaciji Đakovštine. Jer, Udruga lađara Zagreb pobjednik je i u muškoj utrci, i u ženskoj gdje su prve na cilj stigle njezine veslačice.


Od 2022. godine, naime, pridružile su mu se i žene na svojoj utrci. Udruga lađara Zagreb tako je samo nastavila neprekinuti pobjednički niz na Kupu Borovik.
Ove godine organizatoru - Sportsko-veslačkoj udruzi Đakovo, odazvao se rekordan broj sudionika - četrnaest muških lađarskih ekipa te sedam ženskih, iz cijele Republike Hrvatske, s oko 300 natjecatelja.

U odličnoj natjecateljskoj i navijačkoj atmosferi, veslači su morali priječi dionicu od devet, a lađarice od gotovo pet kilometara. Posjetitelji su po prvi puta cijelu natjecateljsku dionicu mogli pratiti na video-zidu, postavljenom na terasi Campa Borovik, a utrke su popraćene i izravnim prijenosom na You Tubeu.

Pobjednicima su pripali pobjednički štitovi, kao i medalje. Uručili su ih zamjenik župana s ovlastima osječko-baranjskog župana Mato Lukić, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i načelnik općine Drenje Slavko Dešić..

Suorganizator ovog veslačkog spektakla je Turistička zajednica Grada Đakova, a pokrovitelji, uz Hrvatsku turističku zajednicu, i Grad Đakovo, Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica OBŽ.

Projekt je to koji se održava u okviru suradnje više dionika, dio je outdoor projekta "Razvoj i unapređenje outdoor turističkih proizvoda na području Đakovštine - aktivnosti na jezerima i ostale outdoor aktivnosti" koji se realizira uz potporu HTZ-a.
S.ŽUPAN
Foto: Josip STEVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike