Regija
NEVRIJEME PROTUTNJALO VUKOVARSKO-SRIJEMSKOM ŽUPANIJOM

Snažna tuča poharala
Županju i Bošnjake
Objavljeno 1. srpnja, 2024.

Jako nevrijeme praćeno kišom, a na županjskom području i ledotučom zahvatilo je u utorak navečer dijelove Vukovarsko-srijemske županije, prouzročivši materijalnu štetu.

Najsnažnije se nevrijeme obrušilo na županjsko područje. U ponedjeljak je oko 19 sati Županju, Bošnjake i okolna sela zahvatilo veliko nevrijeme praćeno snažnom tučom i obilnom kišom, a ulice prekrivene ledom su plivale... Građani su u šoku i nevjerici gledali pravu apokalipsu. S krovova su letjeli crijepovi, brojne su kuće otkrivene, oštećene su fasade, razbijeni prozori, stradali su brojni automobili, usjevi, vrtovi... Potvrdio nam je to i načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić kazavši da je led veličine i teniske loptice uništavao sve pred sobom, u trenu je nastao pravi kaos u kojemu su pričinjene goleme štete koje će se tek zbrajati. A kiša praćena tučom nastavila je i dalje padati…


U drugim dijelovima županije bilo je obilne kiše uz snažan olujni vjetar koji je u Vinkovcima iščupao nekoliko stabala po gradskim ulicama dok je u ulici Jurja Dalmatinca u gradskom središtu oborio montažnu skelu koja se nalazila uz napuštenu dvokatnicu.

Do daljnjega je tom ulicom zatvoren promet.

Vukovarsko-srijemska policija pribila je više dojava građana o srušenim stablima na prometnice ili na parkirana vozila.
Povrijeđenih osoba nije bilo dok materijalna šteta još nije utvrđena, kažu u policiji.

 

Pogođeni i dijelovi Osječko-baranjske županije

Olujno nevrijeme, praćeno grmljavinom,  jakom kišom i ledom pogodilo je u ponedjeljak navečer dijelove Osječko-baranjske županije, ali zasad nema dojava o većim štetama, doznaje se u osječkom Centru 112.

Vjetar je prema dojavama u Kešincima, na đakovačkom području, dignuo krov s kuće te su oštećeni neki električni vodovi.

Centru je prijavljeno i da je srušeno drvo na cesti u Beničancima kod Donjeg Miholjca te daj e grom udario u kuću u Osijeku, gdje se zadimilo u kupatilu pa su poslani vatrogasci radi provjere instalacije.

U osječkom Centru 112 navode kako je u Semeljcima, kod Đakova i u Magadenovcu padao led, ali zasad nema dojava o štetama na usjevima ili na gospodarskim objektima.

Prema fotografijama, koje na društvenim mrežama objavljuju građani, led je tijekom večeri padao u Trnavi, Dragotinu i Koritni, također na đakovačkom području. M.L.O./H

Možda ste propustili...

NA SLAVONSKOM MARATONU LAĐA REKORDAN BROJ NATJECATELJA - U 21 EKIPI NJIH OKO 300

Udruga lađara Zagreb pobjednik 4. Kupa Borovik i u muškoj i ženskoj utrci

Najčitanije iz rubrike