Regija
NOVA TRANŠA ZA PRODAJU

Grad Đakovo prodaje petnaestak nekretnina
Objavljeno 18. lipnja, 2024.
Osim na svom području, prodaje ih u Piškorevcima, Budrovcima i Selcima Đakovačkim i Đurđancima. Dio su novoformirane numere
ĐAKOVO



Oko 15 nekretnina u svome vlasništvu prodaje Grad Đakovo na svom i području više prigradskih naselja. Među njima su i nedavno formirane građevinske parcele u Piškorevcima i Budrovcima, ali i niz drugih nekretnina poput livada, šuma/šikara, zemljišta, čime Grad nastavlja sa svojom nekretninskom politikom da sve što nije od interesa za rad njegove uprave, gradskih službi, poduzeća i ustanova proda javnim nadmetanjem i toj imovini da novu vrijednost, novu funkciju.

Svrha je dijela na prodaju ponuđenih nekretnina, novih numera, da svojim cijenama i uvjetima budu pristupačnije sugrađanima i rješavaju im stambeni problem.

Numere


- Nije uvjet da za te numere moraju biti mlade obitelji, ponuđene su svima - kaže gradonačelnik Marin Mandarić. Dodaje, dio je već bio nuđen i početne cijene u ovoj tranši nešto su im manje.

U Pisku Grad prodaje šumu, 2508 m2, vrsta nekretnine je neizgrađeno zemljište unutar izgrađenog dijela izdvojenog dijela GP-a Đakovo - Pisak, a trenutačna namjena zemljišta je šikara s tim da čestica nije priključena na komunalnu infrastrukturu naselja, no pristup je direktno na ulicu Pisak. Početna cijena je 7200 eura. U piškorevačkoj Jelačićevoj - livada, Grad prodaje neizgrađeno zemljište unutar GP-a Piškorevci, 643 m2, trenutačna je namjena livada, infrastruktura je izgrađena u prometnici i ima pristup na asfalt ulice. Početna cijena - 3920 eura. Druga numera istih je referenci, no upola je manja od prethodne, a početna je cijena 4240 eura. Treća numera istih je karakteristika, 404 m2, početna je cijena 3390 eura. U ulici Medenica prodaju se četiri neizgrađena građevinska zemljišta unutar GPN-a, čija je trenutačna namjena livada; infrastruktura je također izgađena u prometnici, a imaju pristup na cestu. Površine su im od 624 do 829 m2, početne cijene od 5090 do 6760 eura.

Brana


Novoformiranih numera, tri, za prodaju ima i u Budrovcima u Ulici P. Miškine - pašnjak. Reference su im iste - zemljište unutar granica GPN-a Budrovci. Prostorno-planska dokumentacija kaže da je to neizgrađeni, no uređeni dio tog GPN-a. Trenutačna namjena im je zelena površina, inlrastruktura je izgrađena u prometnici, a direktan pristup je s ulice. Numere su udaljene od centra sela 400 metara, pa su na ruku OŠ, dvorana, društveni dom, crkva... Površina im je od 925 do 1019 m2, a početna cijena od 6890 do 7528 eura. U Budrovcima se prodaje i nekretnina Dvorište Selo, 460 m2. Po vrsti nekretnine to je izgrađeno građevinsko zemljište unutar GNP-a Budrovci, a trenutačna je namjena ruševina i šikara. Infrastruktura je izgrađena u prometnici, a ima pristup na javnu površinu. Početna cijena - 6430 eura. U Selcima Grad prodaje oranicu Brana od 639 m2, koja je po vrsti neizgrađeno građevinsko zemljište unutar GPN-a Selci Đakovački, no trenutačna je namjena oranica. Infrastruktura je izgrađena u cesti i ima pristup na asfalt ulice Brana. Početna je cijena 5600 eura. Ponude se podnose do 24. lipnja, a javno je otvaranje 28. lipnja.

Suzana Župan
Više čestica u Đurđancima jedna cjelina
U ovoj tranši našlo se i nekoliko nekretninskih stavki u Đurđancima, s tim da sve čine jednu gospodarsku cjelinu. To su Glavna ulica put, 1241 m2, Čitaonica oranica, površine 2194 m2, i Glavna ulica dvorište, 1.440 m2. U tom prigradskom naselju za prodaju je i Igralište voćnjak, 3848 m2, zatim Glavna ulica oranica, 127 m2 - vrsta nekretnine je zemljište izvan GPN-a Đurđanci, a trenutačna je namjena zemljišta oranica dvorište. Infrastrukturno - čestica nije priključena na komunalnu infrastrukturu. Početna je cijena 3663 eura.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike