Regija
INVESTICIJA VRIJEDNA 1,5 MILIJUN EURA

Gradi se restoran uz vukovarski studentski dom
Objavljeno 27. lipnja, 2024.
VUKOVAR - Uz Studentski dom Leopold u Vukovaru krajem ožujka započela je izgradnja studentskog restorana, kuhinje i caffe bara. Završetkom projekta bit će na najbolji način zaokružena priča o izvrsnom studentskom standardu u gradu na Dunavu, a studenti će, uz sjajne uvjete u novoj zgradi Veleučilišta "Lavoslav Ružička" i moderno opremljenog Studentskog doma, imati osiguranu i prehranu.

Dekan Željko Sudarić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da radovi napreduju u skladu s pripremljenim projektom.

- Sredstva u ukupnom iznosu od 1,5 milijun eura osigurana su u okviru projekta Program kapitalnih ulaganja javnih institucija na području grada Vukovara, na temelju ugovora koji je potpisan s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara, uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Izvođač radova kaže kako bi sve moglo biti gotovo i prije definiranoga roka, a potom će uslijediti primopredaja, opremanje i početak rada studentskog restorana, kuhinje i caffe bara za studente u sklopu našeg Studentskog doma u Mirogojskoj ulici - rekao je Sudarić.

Investicija je podijeljena u tri rate, odnosno po trećina iznosa krajem prošle godine, tijekom ove i početkom sljedeće. Na taj će način biti osigurana kvalitetna prehrana za studente vukovarskog Veleučilišta, prije svega redovite koji dobiju određena sredstva na iksicu, ovisno o mjestu prebivališta.

- Kapacitet restorana je 72 mjesta, što je procijenjeno na temelju broja studenata, djelatnosti studentskih restorana i njihovih kapaciteta. Jasno je kako se studenti izmjenjuju u vrijeme obroka i bilo bi neisplativo izgraditi restoran većeg kapaciteta koji bi potom bio poluprazan. U novom smo prostoru Veleučilišta završili ljetni semestar i počeli su ispitni rokovi s odličnim prvim dojmovima i studenata i djelatnika. Vjerujem kako će nam to u budućnosti donijeti još više prijava na studijske programe te posljedično i veći broj studenata u Vukovaru - naveo je.

Za jesen ostaju isti programi, no intenzivno se radi na otvaranju dvaju diplomskih studija - iz područja lokalne i regionalne samouprave i područja ekonomije, odnosno menadžmenta u trgovini.

- Njihovim ćemo otvaranjem našim studentima, ali i drugima, omogućili nastavak studiranja na diplomskoj razini kako bi stekli zvanje magistra određene struke. Pozorno pratimo i prijave za iduću godinu. Zadovoljni smo, međutim uvijek želimo popuniti prostorne kapacitete i vjerujem kako ćemo u konačnici doći do standardne brojke od oko 250 upisanih studenata na svim programima - poručio je dekan, dodajući kako su u prosincu imali 1120 studenata, a potom su promovirana 202.

Najavio je kako će na Veleučilištu 11. srpnja biti održana svečana sjednica Zbora veleučilišta RH koji okuplja dekane 33 veleučilišta, a domaćinstvo sjednici smatraju dodatnim priznanjem za kvalitetan rad. D. Korpoš
Možda ste propustili...

GRADSKO VIJEĆE VINKOVACA

Poznati dobitnici gradskih priznanja

PREDSTAVLJENA KNJIGA BRANKA KRANJČEVA

Iz zavičajne povijesti 12 zanimljivih priča

Najčitanije iz rubrike