Regija
UREĐUJU NOVA MJESTA ZA OKUPLJANJE MJEŠTANA

Trg u središtima Lipovca i Rokovaca
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Nakon što su u Lipovcu, mjestu u Općini Nijemci, završeni radovi na uređenju središta naselja vrijedni nešto više od 300.000 eura, čime je asfaltirano 1100 metara pješačke staze i rekonstruirano parkiralište s 20 mjesta te je ujedno riješen i problem oborinske odvodnje što je unaprijedilo standard komunalne infrastrukture, ali i izgled samog središta Lipovca, općinski načelnik Vjekoslav Belajević najavljuje i nastavak investicija u Lipovcu - izgradnju novoga trga za koji je Općina kupila dvije katastarske čestice u središtu mjesta.

Već se radi na čišćenju i pripremi terena za budući trg.

“Nakon kupnje tih dviju čestica radovi na čišćenju terena površine nešto manje od dvije tisuće četvornih metara za prvi trg u centru Lipovca započeli su. Dok čekamo prve dogovore i idejna rješenja za koncept trga, ove aktivnosti pokazuju našu posvećenost i motivaciju za realizaciju ovog nama važnog projekta. Očekujemo da će ti početni radovi osigurati čist i pripremljen prostor koji će omogućiti bržu i efikasniju realizaciju daljnjih faza izgradnje", pohvalio se načelnik Belajević na svom FB profilu.

Načelnik podsjeća kako je u travnju završeno uređenje gornjeg kata društvenog doma u Lipovcu koji se koristi za potrebe lipovačkog KUD-a Šokadija, vrijedno 15 tisuća eura, pa je time članovima KUD-a osiguran adekvatan prostor za vježbanje i predstavljanje bogate kulturne baštine u najboljem svjetlu, posebno mlađoj generaciji, koja sve više pokazuje zanimanje za njegovanje i očuvanje tradicije svoga mjesta.

- Ovaj projekt dokazuje da ulaganje u ljude i resurse koji im trebaju itekako donosi pozitivne rezultate. Revitalizacija lokalne društvene infrastrukture nije samo fizička obnova već i poticaj zajednici da se aktivno uključi i pridonese boljitku svih nas. Veselimo se što ćemo zajedno nastaviti njegovati našu tradiciju, promicati kulturno nasljeđe i podržavati članova KUD-a na njihovim nastupima – pojasnio je načelnik Belajević.

U planu je uređenje trga i u Rokovcima, u Općini Andrijaševci, koja je u travnju objavila javni poziv za izradu idejnog arhitektonsko-krajobraznog rješenja izgradnje parka i trga u Rokovcima, a o pristiglim prijavama, uz povjerenstvo za provedbu javnog poziva, svoj sud mogli su dati i građani preko ankete na službenoj web-stranici Općine. Na temelju ocjene povjerenstva i zainteresirane javnosti, odlučeno je o najboljim rješenjima.

Prva nagrada u iznosu od 8000 eura dodijeljena je Denium studiju d.o.o. iz Poreča, druga nagrada od 3000 pripala je tvrtki Omar d.o.o. iz Livada, a treća od 2000 eura Atmosferi d.o.o. iz Zagreba. M. Flego
Trg povezan s Bosutom
U Općini Andrijaševci kažu kako nastavljaju aktivnosti oko ostvarenja projekta koji će uljepšati središte i obalu Bosuta u Rokovcima i vjeruju kako će prvonagrađeno idejno rješenje budućeg trga oduševiti Rokovčane i njihove goste jer će trg biti povezan s Bosutom i činit će jednu cjelinu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike