Regija
GRADSKO VIJEĆE VINKOVACA

Poznati dobitnici
gradskih priznanja
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
VINKOVCI



Na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak vijećnici su, među ostalim, razmotrili izmjene i dopune Odluke o izvršavanju proračuna za 2024. godinu, o čemu je podrobno izvijestila Sanja Lozić, pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije. Govorila je o uvećanju proračuna kroz drugi ovogodišnji rebalans i pojasnila kako su izmjene i dopune proračuna uvjetovane promjenama izvora financiranja koji potječu iz europskih fondova, agencija i ministarstava.

Nova proračunska masa je 79 milijuna eura, što je povećanje za 3,6 milijuna eura, a budući da je riječ o konsolidiranom proračunu, kroz novi rebalans povećavaju se izvori financiranja kako Grada tako i njegovih proračunskih korisnika poput muzeja, kazališta, knjižnice, osnovnih škola i vatrogasne postrojbe.

- Najizdašnije povećanje vezano za proračunske korisnike bilježimo u Dječjem vrtiću. Kao što znamo, plaće djelatnika vrtića prate plaće djelatnika osnovnih škola i tu dolazi do povećanja od 600.000 eura – rekla je pročelnica Lozić pojašnjavajući kako su se izmjenama i dopunama neki projekti podijelili na dvije cjeline, kao što je projekt bazena, gdje su energetska obnova i gradnja bili jedan projekt, a sada se zbog izvora financiranja to podijelilo na dva dijela.

O odluci o dodjeli gradskih javnih priznanja pojedincima, društvima i udrugama koje su svojim radom doprinijele razvoju grada i društva u cjelini izvijestila je pročelnica UO za poslovne gradonačelnika Katarina Alduk.

Zlatna plaketa Grb Grada Vinkovaca za 2024. godinu dodjeljuje se VTV-u za 30 godina kontinuiranog emitiranja programa, Lovačkom društvu "Sloga" Vinkovci za 100 godina postojanja i izniman doprinos u zaštiti prirode, Kulturnom centru "Gatalinka" za iznimna ostvarenja na promicanju kulturne baštine grada tijekom 30 godina postojanja, postumno Ivanu Treberu, ratnom predsjedniku Izvršnog vijeća Skupštine općine i predsjedniku Kriznog štaba Općine Vinkovci, koji je aktivno sudjelovao u obrani grada, Nevenki Ferinac za izniman doprinos u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma i najznačajnije hrvatske tradicijske manifestacije Vinkovačkih jeseni, Dragi Kosijeru za izniman doprinos u održavanju javnog reda i sigurnosti u Vinkovcima te aktivno sudjelovanje u obrani RH na osiguranju važnih i značajnih objekata za grad i Suzani Zidar za izniman doprinos na području prosvjete.

Javna priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana grada, 20. srpnja. M.F.
Grad prodaje većinski udjel u Poletu
Vijećnici su saslušali i izvješće o radu i financijskom poslovanju Gradskog muzeja te ostvarenju programskog i financijskog poslovanja Gradskog kazališta Joza Ivakić, ali i o prodaji većinskog vlasničkog udjela Grada, vrijednog nešto više od dva milijuna eura, u vinkovačkom autobusnom prijevozniku Poletu d.o.o. Kako je pojasnio gradonačelnik Ivan Bosančić, Grad kao vlasnik 63,67 posto temeljnog kapitala društva postaje “smetnja njihovim javljanjima na natječaje, u njihovom normalnom funkcioniranju i dovodimo u pitanje cijelo poslovanje”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike