Regija
ZANIMLJIVI DOGAĐAJI I DOBRA ZABAVA

Folkloraši, zaprege i koncerti na jubilarnom, 50. Miholjačkom sijelu
Objavljeno 26. lipnja, 2024.
DONJI MIHOLJAC - U četvrtak, 27. lipnja, u Donjem Miholjcu počinje tradicionalna smotra folklora Miholjačko sijelo. Za četiri dana, koliko traje ovogodišnje, jubilarno, 50. izdanje manifestacije, organizirani su zanimljivi događaji. Posjetitelje očekuju nastupi folklornih skupina, revija nošnji, koncerti, prezentacija starih zanata, priredba tradicionalnih jela, pjesnički susret i izložba. Svi su programi besplatni, a održavat će se u dvorcu Mailath, Parku Matice hrvatske, na Trgu Ante Starčevića i u Kolodvorskoj ulici.

Sijelo počinje susretom pučkih pjesnika u četvrtak u 19 sati u dvorcu Mailath. U dvorcu je Udruga za kreativno oblikovanje LIKROB pripremila izložbu slika, koja će biti otvorena u petak, 28. lipnja, u 18.30. Od 19 sati posjetitelji će moći uživati u koncertu tamburaškog orkestra KUD-a "Matija Gubec", a od 20 sati u reviji nošnji "Bogatstvo različitosti Šokadije", koju će obogatiti nastupi svih sekcija miholjačkog KUD-a. Na pozornici u Kolodvorskoj od 21 sat za dobru zabavu pobrinut će ansambl Ravnica iz Subotice.

Dan poslije, u subotu, 29. lipnja, održat će se smotra folklora koju tradicionalno organiziraju članovi KUD-a "Matija Gubec". Uz njih, na pozornici u Kolodvorskoj od 19 sati nastupit će brojni gosti iz raznih krajeva Hrvatske. Nastupu folklornih skupina prethodit će svečani mimohod folkloraša i konjskih zaprega ulicama Donjeg Miholjca. Večer će zaokružiti koncerti Miroslava Škore i TS-a Panonia. Subotnji program obogatit će i promenadni koncert Gradske limene glazbe i tradicionalna gastromanifestacija "Slavonija u zjenici", koja će se održati i u nedjelju. Na štandovima izlagači će ponuditi domaće delicije i autohtone suvenire te će se prezentirati stari zanati i običaji. Birat će se najbolje tradicionalno jelo, suvenir te održati prezentacija starih zanata i običaja. Četverodnevno Miholjačko sijelo završit će u nedjelju, 30. lipnja, dječjom smotrom folklora. Dječji program počinje u 18 sati svečanim mimohodom, a od 19 sati na pozornici najmlađi folkloraši imat će priliku da pokažu poznavanje baštine. Za kraj Sijela predviđen je koncert TS-a Slavonske lole, od 20.30. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike