Regija
MEĐUNARODNI SUSRET FOLKLORAŠA

Festival “Susjedi” u Vinkovcima i Đakovu
Objavljeno 27. lipnja, 2024.
VINKOVCI - CIOFF Hrvatska, Međunarodni savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture, organizira Međunarodni festival folklora "Susjedi", koji će se održati u petak i subotu, 28. i 29. lipnja, i na kojemu sudjeluju vrhunske folklorne skupine iz Austrije, Mađarske, Italije, Slovenije i Hrvatske, nudeći jedinstvenu priliku, podsjećaju organizatori, za uživanje u bogatstvu tradicionalne kulture i folklora.

Prvi dio Festivala održava se u petak u Vinkovcima, a počinje u 19.30 u Pješačkoj zoni na pozornici ispred Gimnazije, gdje će uz domaćina KUD Šumari nastupiti i HKUD Osijek 1862, a kao gosti Festivala folklorne skupine VTG Lindwurm Klagenfurt, Austrija, KÉVE Folkdance Ensemble, Mađarska, Associazione Folklorica "Città di Matelica", Italija i KUD "Oton Župančič" Vinica, Slovenija.

U subotu u Đakovu, u Strossmayerovu parku, u 20 sati počinje koncert na kojemu će nastupiti folkloraši iz Austrije, Mađarske, Italije i Slovenije, a domaćin je đakovačkog dijela Međunarodnog festivala folklora "Susjedi" KUD Tena, Đakovo, uz koji će nastupiti i Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda.

Podsjetimo, Međunarodni savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF organizacija je posvećena očuvanju, promicanju i širenju tradicionalne kulture i folklora, a CIOFF Hrvatska djeluje kao dio te globalne mreže, organizirajući i podržavajući festivale i događanja koja slave kulturnu raznolikost i nasljeđe. M.F.
Promocija raznolike kulturne baštine
KUD Šumari Vinkovci podsjeća kako će nastupiti kao domaćin u Vinkovcima, zajedno s renomiranim skupinama iz cijele Europe te da je Festival “Susjedi” izvanredna prilika za promociju i očuvanje bogate tradicije folklorne kulture te jačanje međunarodnih prijateljstava i suradnje pa pozivaju sve ljubitelje folklora i tradicionalne kulture da im se pridruže u Vinkovcima i Đakovu te uživaju u nezaboravnim nastupima i druženju s izvođačima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike