Sport
NIJEMCI SLAVE VAR I PROLAZ

Imamo puno posla prije četvrtfinala
Objavljeno 30. lipnja, 2024.
Njemačka nogometna reprezentacija u svom dvorištu gazi dalje i izborila je mjesto u četvrtfinalu Eura nakon što je u turbulentnoj utakmici odigranoj u Dortmundu svladala žilavu Dansku s 2:0. Susret je u 35. minuti prekinut na 20-ak minuta zbog grmljavinskog nevremena i tuče, Nijemci su oba pogotka postigli u drugom poluvremenu. U 53. minuti je Kai Havertz realizirao kazneni udarac za vodstvo Njemačke, a konačnih 2:0 postavio je Jamal Musiala u 68. minuti. Bilo je u toj utakmici svega i svačega, jake kiše, grmljavine, prekida, kašnjenja drugog poluvremena jer su specijalci skidali penjača s vrha stadiona, VAR provjera koje su išle u korist domaćina eurosmotre. Dancima je poništen pogodak Joachima Andersena za vodstvo zbog milimetarskog zaleđa, a onda dosuđen penal za Njemačku jer je lopta (napucana iz blizine) okrznula upravo Andersena po vrhu prstiju.

Prije svih tih događanja Nijemci su sjajno ušli u susret, nasrnuli na Dance, koje je spašavao vratar Kasper Schmeichel.

- Prvih 20 minuta utakmice bilo je najbolje što smo igrali na turniru, a onda je pauza uz kišu sve poremetila. Danska nije imala šut u prvom poluvremenu, ali u drugom poluvremenu nas je više pritiskala. Ostaje nam puno posla prije četvrtfinala, moramo biti još malo strpljivi u fazi pripreme i čekati svoje trenutke - komentirao je njemački izbornik Julian Nagelsmann.

Nijemci slave prolaz u četvrtzavršnicu Eura, iako je u susretu s Dancima bilo turbulencija i uzbuđenja, odigrali su dobru utakmicu i sad se mogu pripremati za Španjolce ili Gruzijce. I. Li.
Možda ste propustili...