Sport
MALONOGOMETNI TURNIR TRI KORNERA PENAL UZ OSJEČKO

Na Zelenom polju večeras se dijele pokali najboljima
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Večeras, u ovu subotnju kasnu večer, završit će se 21. izdanje malonogometnog turnira Tri kornera penal koji se na igralištu SD Olimpija održava u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata te Sportskog društva Olimpija iz Osijeka.

Jučer smo doznali osvajače u kategoriji početnika i mlađih pionira, a tijekom popodnevnog i večernjeg programa bit će poznati najbolji u konkurenciji limača, starijih pionira te veterana i seniora. Za naslov će igrati i najmlađe nogometašice Osijeka. ŽNK Osijek u polufinalu je boljim izvođenjem šesteraca svladao Ferivi s 5:4. Lea Uremović bila je strijelkinja za ŽNK Osijek, a Feriviju je penale donio David Miljković. No u raspucavanju su preciznije bile djevojčice. ŽNK Osijek će u prvom današnjem finalu igrati protiv Sim tvornice, koja je u polufinalu s 2:1 svladala Brawlere koji su i poveli pogotkom Borne Benceka, no Noa Pilipović i Luka Vuković preokretom su donijeli Sim tvornici borbu za naslov. U finalu početnika jučer su se sastali Lege Osijek i Žuti Atletico. Lege su minimalno svladale Sim tvornicu zahvaljujući pogotku Marka Jozića, a kod Žutog Atletica junak je bio Juraj Deklman s dva pogotka. Strijelac za Graviju bio je Luka Blažek. Gravia je nakon trećeg kornera imala i penal, ali je šut obranio vratar Žutog Atletica Leon Bučkalović.

Sinoć smo doznali finaliste u konkurenciji veterana i seniora. U četvrtak su polufinale kod veterana izborile donjogradske momčadi Auto kuća Lux DGO i CB 5 Gravia. Auto kuća Lux DGO nadigrala je Instos sa 6:1 dok je CB 5 Gravia s 2:0 svladala Grapu. U polufinale kod seniora u četvrtak su se plasirali Jug 2 i CB Shooko. Jugovci su svladali Auto Brko s 2:0, a pogotke su postigli Horvat i Mišković. Čak sedam pogodaka postignuto je u drugom četvrtfinalu večeri između tempa i CB Shooko koji su na kraju slavili sa 4:3. CB Shooko je nakon prvoga poluvremena imao prednost od 3:0 zahvaljujući pogodcima Rose, Petrušića te Zekića. Kada pogledate prezimena posljednje dvojice, netko bi mogao pomisliti da se radi o mlađim uzrastima LIO-a krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina! Čalić i Veber vratili su Tempo u igru, no Filip Petrušić svojim je drugim pogotkom donio vodstvo CB Shooko od 4:2. Tempo je preko Jurića vratio neizvjesnost, ali do kraja rezultat se nije mijenjao.

Rezultati susreta odigranih u četvrtak: limači polufinale: ŽNK Osijek - Ferivi 5:4 (1:1), Sim tvornica - Brawleri 2:1; početnici polufinale: Sim tvornica - Lege Osijek 0:1, Gravia - Žuti Atletico 1:2; veterani četvrtfinale: Auto kuća Lux DGO - Instos 6:1, Grapa - CB 5 Gravia 0:2; seniori četvrtfinale: Auto Brko - Jug 2 0:2, Tempo - CB Shooko 3:4.

Krešimir Lacković
RASPORED POSLJEDNJEG DANA TURNIRA
SUBOTA: 17.30 sati: limači za treće mjesto: Ferivi - Brawleri; 17.55 sati: limači finale: ŽNK Osijek - Sim tvornica; 18.20 sati: stariji pioniri za treće mjesto: Srčani udar - Moždani udar; 18.45 sati: stariji pioniri finale: Retfala Perfect team; 19.10 sati: dodjela nagrada u mlađim kategorijama; 19.45 sati: veterani za treće mjesto; 20.20 sati: veterani finale; 20.55 sati: seniori za treće mjesto; 21.30 sati: seniori finale; 22 sata: dodjela nagrada starijim kategorijama.

Možda ste propustili...

OSJEČKI ODBOJKAŠI IMAJU NOVOG TRENERA

Peris napustio prvaka i preuzima mursaše

DOBRA UVERTIRA KOŠARKAŠA UOČI KVALIFIKACIJA ZA OI

Hezonja u Draženovu društvu, s dvije pobjede ide se u Pirej

Najčitanije iz rubrike