Sport
DOBRA UVERTIRA KOŠARKAŠA UOČI KVALIFIKACIJA ZA OI

Hezonja u Draženovu društvu, s dvije pobjede ide se u Pirej
Objavljeno 27. lipnja, 2024.
Ako se može suditi po posljednjim provjerama, hrvatski košarkaši imat će što reći na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji ih za pet dana čeka u Grčkoj. Izabranici Josipa Sesara pobjednici su Međunarodnog turnira u Opatiji, gdje su bili bolji prvo od Poljske (82:68), a potom i od Brazila, kojeg vodi naš bivši izbornik i čovjek za sve funkcije u hrvatskoj košarci, Aleksandar Petrović.

Imao je i Aco razloga zapljeskati onome što su naši igrači prezentirali na parketu, a posebno dojmljiva bila je partija Marija Hezonje, koji je u pobjedi 91:81 sudjelovao s čak 39 poena; u 34 minute dodao je još šest skokova, asistenciju i osvojenu loptu. Opalio je 26 lopti, 16 je prošlo kroz obruč, trice je pogađao 5-11. Impresivna statistika, koju je malo tko pružio u najdražem dresu. Naime, najviše je na jednoj utakmicu za Hrvatsku poena ubacio legendarni Dražen Petrović (48 poena u Wroclawu kontra Estonije), koji je u drugoj najefikasnijoj svojoj utakmici također zabio 39. Tako je jedna pripremna utakmica neočekivano dobila na dodatnoj vrijednosti, te je donijela i dodatni vjetar u leđa uoči borbe za parišku vizu.

- Dobro izgledamo, jedino smo se malo tražili u prvom poluvremenu. Prošle je godine postavljen odličan temelj, no od drugog mjeseca ove godine počele su nas očekivati najbolje ekipe u Europi i bit će sve teže i teže. No ja vjerujem u ovu reprezentaciju, na kraju krajeva zato sam i tu. Posložili smo odličnu ekipu, odlični treneri, odlični igrači, samo da tako nastavimo dalje - rekao je Hezonja dodavši da mu je čast što se njegov pojedinačni učinak našao u Draženovu društvu.

Razloga za zadovoljstvo svakako ima i izbornik, koji ima očito sjajnu atmosferu u svlačionici i na parketu.

- Više sam opteretio prvu petorku s obzirom na to da nam je ovo posljednja testna utakmica u kojoj smo svakako željeli pobijediti. Smatram da smo ipak pružili timsku igru i da je i klupa dala svoj obol u igri, ali i bodrenjem suigrača na parketu. Kao i protiv Poljske, u drugom poluvremenu smo pokazali da to dobro izgleda i da svi dišu kao jedan. Do odlaska u Grčku odradit ćemo još dva-tri treninga, analizirati posljednje prijateljske utakmice Slovenije, s kojom otvaramo turnir - pojasnio je nadolazeće aktivnosti Josip Sesar, koji protiv Brazila nije puno taktizirao. To znači da je uz Hezonju, maksimalno minutama opteretio kapetana Darija Šarića (20 poena, 9 skokova, 6 asistencija), Jeleena Smitha (8p,6as) i Ivicu Zupca (po 9 poena i skokova). Naš najbolji kvartet igrao je u prosjeku tri četvrtine, ulogu plejmejkera ravnopravno su dijelili Goran Filipović i Borna Kapusta (3), a svoje su role odradili Filip Krušlin (3), Danko Branković (7), Dario Drežnjak (2), Mateo Drežnjak, Ivan Vraneš i Toni Nakić.

Nino Benčina
Dario Drežnjak

hrvatski košarkaš

Atmosfera u momčadi je odlična, nastavila se od prošlog ljeta. Na ovom turniru najvažnije je da smo testirali neke stvari i da smo uvidjeli probleme i prednosti. Pozitivan rezultat na kraju je još jedna lijepa stvar. Na olimpijskom kvalifikacijskom turniru može se očekivati borba, dat ćemo svoj maksimum, pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike