Sport
OSJEČANI SLAŽU MOMČAD ZA VISOKE DOMETE

Tarantino krenuo žestoko, prijelazni rok u ranoj fazi, a dobar posao već napravljen
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
Nova sezona u hrvatskoj malonogometnoj ligi počinje tek nakon završetka Svjetskog prvenstva, koje će se u Uzbekistanu održavti od 14. rujna do 6. listopada, prijelazni rok traje još više od tri mjeseca, ali Osječani su žestoko krenuli od kraja proljeća i već napravili dobar posao.

MNK Osijek u novu prvoligašku futsal-sezonu ulazi s novim sponzorom i novim trenerom, nakon što je šefom stručnog stožera imenovan Talijan Carmine Tarantino. Talijani će tako u sljedeću sezonu povesti dva bijelo-plava tabora, onaj s Opus Arene i onaj iz Zrinjevca. S dolaskom Tarantina osječka malonogometna momčad dobiva dimenziju više. Naime, riječ je o treneru koji je poznato ime u svijetu futsala, karijeru je započeo u Napoliju, a ubrzo postao pomoćni trener u talijanskoj reprezentaciji, s kojom je bio i prvak Europe 2014. Također, bio je izbornik mlađih selekcija talijanske reprezentacije, potom vodio tamošnje prvoligaše Real San Giuseppe i Meta Cataniu, a od sljedeće sezone kormilarit će osječkom momčadi. Tarantino je počeo slagati momčad koja će, očito, sljedeće sezone loviti visoke domete. Odlična vijest iz MNK-a Osijek je i povratak u bijeo-plavi dres poznatog haklera Gordana Duvančića. Nakon epizoda u zagrebačkoj Uspinjači, talijanskoj Buldog Lucreziji i dubrovačkom Squareu Duvančić se vraća u momčad u kojoj je stekao igračku afirmaciju. Svojom kvalitetom, iskustvom i utjecajem na momčad trebao bi biti itekako veliko pojačanje. U klub je s vrlo dobrim CV-om stigao i slovenski reprezentativac Jeremy Bukovac, i to iz redova omiškog Olmissuma. Za reprezentaciju Slovenije odigrao je 51 utakmicu i zabio 15 pogodaka, osim za omiški klub u karijeri je nastupao i za Maribor, Metroplast, Buldog Lucreziu, Ptuj, Cormar Polistenu i Pescaru. Osječani su dobili i pojačanje na vratima, a to je Talijan Riccardo Ditano. U redove Osijeka dolazi iz Came Dossona, a u karijeri je još branio boje ASD Sedico A5. Nastupao je i za mlađe uzraste talijanske reprezentacije, trener Tarantino mu vjeruje i dovodi ga u Slavoniju.



Nakon što su iz Kluba objavili ostanke važnih igrača te se pohvalili tko sve dolazi, može se zaključiti da Osječani u sljedećoj sezoni imaju visoke ambicije u hrvatskom prvoligaškom futsal-društvu.

Ivana Liović
Dolasci, ali i ostanci
Osim ovoljetnih transfera važna vijest iz Osijeka je i ostanak igrača koji su i u prošloj sezoni branili boje kluba. Tako u bijelo-plavom dresu ostaju Domagoj Damjanović, Josip Šalaj, Filip Petrušić, a vjernost klubu su produžili i Franko Jamičić te Matias Mijić.

Najčitanije iz rubrike