Sport
ČETVORKA POTPISALA S OSIJEKOM

Na Opus Areni stvorio se red za potpisivanje ugovora
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
Ljetni prijelazni rok tek počeo, a Boto već potpisao ugovore s četiri nova igrača

Vezani članci

OPTIMIZAM

Da budemo bolji nego što smo bili

Novo ljeto, novi trend u NK Osijek. Iako se odavno znalo koja imena stižu na Opus Arenu, prva prozivka i trening Bijelo-plavih bili su zatvoreni za javnost, fotoreporteri su mogli snimiti samo sportskog direktora Josea Bota i trenera Federica Coppitellija. Igrači su bili zabranjena zona, među njima su bili došljaci, a kako ljetni prijelazni rok u utorak još nije službeno počeo, Osječani su željeli da ono što svi znaju ostane - tajna.

I onda prvog dana ljetnog prijelaznog roka, u srijedu, s Opus Arene objava čak četiriju potpisa. Nekih u satima kad su novinski rokovi već prošli, ali koga briga za tiskane medije, došlo je vrijeme kad su portali najvažniji. Kao novi Bijelo-plavi, i to svaka tri-četiri sata jedan, potvrđeni su igrači za koje smo već najavili da dolaze u Osijek. Prvo je s Pampasa objavljeno kako je potpisao mladi hrvatski U21 reprezentativac Marko Soldo, koji je stigao iz Dinama, ali je prošle sezone proveo na posudbi u Gorici. Igrač sredine terena obvezao se na vjernost Osijeku do ljeta 2027. Samo tri sata nakon što se Klub pohvalio potpisom ugovora sa Soldom, sa zapada grada objavljeno je "došao nam je Luka Jelenić". Stigao je u Slavoniju i prije, ali donedavni stoper Varaždina u srijedu je službeno postao član kluba. Ugovor s NK Osijek potpisao je do kraja lipnja 2027. Nakon dva Hrvata na red su došla dva stranca. Ugovore s Osijekom potpisali su 21-godišnji Brazilac Pedro Lima i Nizozemac Ricuenio Kewal.

Lima je nogometno stasao u poznatom brazilskom klubu Palmeirasu, u kojem je bio ponajbolji igrač u mlađim uzrastima, ali nije se uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u engelskom Norwichu, ali je i dalje ugovorno bio vezan uz Palmeiras. U Osijek je stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora.

- Biti igrač Norwicha za mene je bilo itekako korisno u svakom smislu jer sam se dodatno razvio i isprofilirao, ne samo kao nogometaš nego i kao osoba. To je bilo moje prvo inozemno iskustvo, na koje se nije bilo lako odlučiti, a sada se osjećam sigurnije i s puno više samopouzdanja prihvaćam nove izazove. Na taj način gledam i na dolazak u NK Osijek, koji me je odlučio angažirati. Želim se nastaviti dokazivati u Europi - istaknuo je Lima, koji se nije uspio nametnuti za mjesto u seniorskom sastavu Norwicha, nije želio ostati u Brazilu i biti izvan prve momčadi Palmeirasa, silom se želi dokazati u Europi, a Boto mu pruža tu priliku.

- Jako sam uzbuđen zbog nove sezone koju ću provesti u Osijeku! Očekujem da ćemo je svi zajedno odraditi jako dobro i uspješno. To znači upustiti se u borbu za naslov prvaka Hrvatske, a i Konferencijskoj ligi moramo pokušati otići što dalje jer znam da je to velika želja i ljudi u klubu i navijača. Volim kada sam u sredini s velikim očekivanjima, to me samo još više motivira da i sam budem najbolji što mogu - dodao je Brazilac koji bi trebao pomoći osječkoj igri u sredini terena.

I onda u večernjim satima još jedna objava, u redove NK Osijek stigao je i prvi Nizozemac. Riječ je o 22-godišnjem krilnom napadaču Ricueniju Kewalu. U Slavoniju je došao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s AZ Alkaarom, u kojem je igrao za mladu momčad u drugom rangu nizozemskog klupskog nogometa. Prethodne sezone zabio je šest pogodaka i upisao sedam asistencija.

- Uvijek od sebe dajem svoj maksimum i sa svakim danom pokušavam biti bolji. Naravno, volim zabijati golove, to je uvijek važno u nogometu, ali mi je drago i kada mogu pomoći momčadi svojim asistencijama. Da, mogao bih reći da sam bio zadovoljan svojim učinkom u AZ-u. Mislim kako imam brzinu i dobre tehničke karakteristike i želim to pokazati i u novoj sredini - kazao je prvi Nizozemac u bijelo-plavom dresu, koji je s Osijekom potpisao dvogodišnji ugovor.

Na Opus Arenu stigao je pun elana i volje za dokazivanjem.

- NK Osijek je moj prvi klub nakon Alkmaara, nakon što sam u mlađim kategorijama i drugoj momčadi AZ-a proveo puno godina. Tamo sam stigao još kao dječak, u zaista kvalitetnu nogometnu akademiju, koja je uvijek bila na dobrom glasu. No sada je to iza mene. Ne mogu ni opisati koliko sam uzbuđen i koliko se radujem novim izazovima. Pridružiti se jednoj seniorskoj momčadi velik je korak u mojoj karijeri te se nadam da ću ispuniti očekivanja, i svoja osobna i trenerova, a onda i navijača Osijeka. Sigurno ću dati sve od sebe da bi bilo tako.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike