Sport
EURO: HRVATSKA – ITALIJA 1:1

Šok u Laipzigu! Zacagna je u
97. minuti poravnao rezultat
Objavljeno 24. lipnja, 2024.

LEIPZIG - Hrvatska nogometna reprezentacija u Leipzigu igra posljednju utakmicu skupini, ujedno i ključnu za prolaz u osminu finala EURO-a. Vatrenima pobjeda gotovo jamči drugo mjesto u skupini pod uvjetom da Albanci ne savladaju Španjolsku, remi protiv Italije ostavlja tanašne nade da će Hrvatska izboriti osminu finala kao trećeplasirana selekcija u svojoj skupini. Preciznije, mora se poklopiti još nekoliko rezultata u idućim danima.

 

– Ovo je još jedna u nizu povijesnih utakmica koje igramo. Takve su uvijek teške, ali mi smo spremni i vjerujem da će to biti dobro. Svjesni smo situacije, znamo da je za nas nokaut faza već sada krenula, samo bez produžetka. Znamo smo da nam igra samo pobjeda i moramo ju dohvatiti. S tri boda idemo dalje, a sve drugo nas šalje kući. Ne želimo napustiti ovaj EURO tako rano. Na prve dvije utakmice nismo napravili rezultat i to sada moramo. Uvijek smo bili pravi u takvim situacijama, i protiv Belgije u Kataru, protiv Rusije u Splitu, protiv Škotske u Škotskoj… – kazao je izbornik Zlatko Dalić, koji sigurno protiv Talijana neće koristiti ozlijeđenog Domagoju Vidu. Svi ostali reprezentativci su na raspolaganju.


Dalić se ipak odlučio za nešto manje promjena od onoga što se najavljivalo. U zadnjoj liniji igrat će ponovo Pongračić, a u sredini terena uigrani iskusni trojac Kovačić – Brozović – Modrić. Najveće iznenađenje je da se Dalić odlučio zaigrati bez klasične prve špice – Budimira ili Petkovića. Na toj poziciji počinje Kramarić, dok će na krila Mario Pašalić i Sučić.


– Plan je da budemo puno agresivniji nego u posljednje dvije utakmice. Startali smo kriminalno u posljednje dvije utakmice. Plan je to promijeniti, bez pravog pristupa i agresivnosti nemamo što tražiti u ovoj utakmici. Kako probiti talijanski blok? Moramo biti strpljivi, utakmica traje 90 minuta… Želimo im ograničiti prostor za kontre – rekao je Vedran Ćorluka, jedan od najbližih Dalićevih suradnika, neposredno pred početak susreta.


– Ako budemo u organizaciji igre kao i Talijani onda će doći do izražaja naša pojedinačna kvaliteta. Mislim da smo tu u prednosti – rekao je Šime Vrsaljko, ambasador HNS-a i bivši član Vatrenih.

TIJEK UTAKMICE:

GOL!!! Zacagni je u sedmoj minuti sudačke nadoknade vremena matirao Livakovića.


90+5 minuta: Kraj u Dusseldorfu. Španjolska je dobila Albaniju.

90. minuta: Igra se osam minuta sučeve nadoknade vremena.

80. minuta: Hrvatske se budi. Brozović je sjajno ubacio, a Budimir zamalo zakasnio glavom. Izašao je Modrić, ušao je Majer.

70. minuta: Dalić je odlučio osvježiti svoje redove, izvukao je Sučića i Kovačića, a uveo Ivanušeca i Perišića.

60. minuta: Španjolci i dalje vode protiv Albanije, Hrvatska ima vodstvo protiv Italije što znači da su Vatreni trenutno u osmini finala


60. minuta: Bastoni je ponovo ostao sam na udaracu glavom nakon kornera, ali promašio je okvir gola.

GOL!!! Hrvatska je povela! Donnarumma je nakon Sučićeva ubačaja obranio Budimirov udarac, ali na odbijanac je natrčao Modrić i doveo Vatrene u vodstvo svega minutu nakon što je promašio kazneni udarac.


54. minuta: Donnarumma je pročitao Modrićev udarac s bijele točke.


52. minuta: Fratessi je igrao rukom nakon Kramarićeva udarca, javio se VAR, a  nizozemski sudac se sam išao uvjeriti u odluku, te je pokazao na bijelu točku.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Dalić je napravio jednu promjenu, izvukao je Pašalića, a uveo Budimira.

 

45+1. minuta: Kraj prvoga poluvremena. U Leipzigu nema golova, u Dusseldorfu Španjolska vodi protiv Albanije što je rezultat koji odgovara Hrvatskoj.


45. minuta: Baklje su doletjele iza Livakovićeva gola iz sektora gdje su oni najglasniji hrvatski navijači.

36. minuta: Nova obrana Livakovića, pucao je Pellegrini.


27. minuta: Velika prilika za Talijane. Bastoni je nakon kornera i vraćene lopte u šesnaesterac ostao sam na udarcu glavom, a Livaković sjajnom reakcijom spasio Hrvatsku.


21. minuta: Prva prijetnja Italije. Retegui je glavom poslao loptu kraj gola.


GOL!  Dobre vijesti za Vatrene. Španjolska je povela u 13. minuti golom F. Torresa


5. minuta: Sučić je ljevicom potegao s 25 metara, Donnarumma izvukao loptu u korner.


1. minuta: U Dusseldorfu je počela utakmica Španjolske i Albanije.


1.minuta: Počela je utakmica u Leipzigu.Novi list

HRVATSKA – ITALIJA

Leipzig stadion.

Gledatelja: .

Sudac: Danny Makkeile (Nizozemska).

Žuti kartoni: Sučić (Hrvatska).


 

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol, Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Sučić, Kramarić.


ITALIJA: Donnarumma, Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian, Barella, Jorginho, Raspadori, Pellegrini, Dimarco, Retegui.

Kombinacija

Hrvatsku pobjeda nad Italijom gotovo sigurno vodi u drugi krug EURO-a. Vatreni će jedino pod uvjetom da Albanija iznenadi Španjolsku pasti na treće mjesto (zbog lošije gol razlike; osim ako Hrvatska ne bude silno uvjerljiva nad Italijom), a onda bi se moralo dogoditi da trećeplasirane reprezentacije u preostale četiri skupine (skupina A je završila), sakupe više bodova ili osvoje barem četiri boda uz bolju gol razliku od Vatrenih. Takav scenarij je teško ostvariv, zapravo podjednako je realan kao i mogućnost da Hrvatska prođe uz remi protiv Italije.


Da bi se to dogodilo Albanija prvo mora izgubiti od Španjolske, zatim u skupini C Engleska mora s najmanje tri gola razlike dobiti Sloveniju, a Danska pobijediti Srbiju.  U skupini F Portugal mora pobijediti Gruziju, a Turska Češku.

Možda ste propustili...

RUKOMETNA REPREZENTACIJA POČELA PRIPREME ZA OI

Sigurdsson nakon Egipta odlučuje koga vodi u Pariz

ZRINSKI OSJEČKO 1664 OSTAO BEZ VAŽNOG IGRAČA

Zekić je odveo Unušića u Sarajevo

Najčitanije iz rubrike