Regija
SPORTSKE IGRE ČLANOVA HVIDR-E VPŽ

Najbolji putuju na državni ŠNIDOR
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
BUKVIK



U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ i suorganizaciji HVIDR-e Orahovica, u Bukviku i Čačincima održane su sportske igre, 10. Memorijalni boćarski turnir ‘‘Omer Šilović – Ivica Takač‘‘ te 10. Sportske igre u visećoj kuglani i boćanju u znak sjećanja na preminule branitelje i osnivače županijske i orahovačke HVIDR-e Željka Ercega, Tomislava Šimanovića i Ivicu Žemberija. Uoči početka igara u nazočnosti obitelji i rodbine poginulih i umrlih branitelja, izaslanstva županijske i orahovačke HVIDR-e te sudionika odana je počast svim braniteljima kojima su igre posvećene na njihovim grobnim mjestima na mjesnom groblju u Čačincima te kod središnjeg križa na groblju u Bukviku. Natjecanja su otvorena na boćalištu BK-a Dalmatinac, gdje je nazočne pozdravio predsjednik kluba domaćina Jurica Kraljik, a potom i predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždina. U ime Općine Čačinci obratio se Petar Dadić, predsjednik Vijeća MO-a Bukvik, a potom su turnir otvorili sinovi Željka Ercega i Tomislava Šimanovića, Toni i Hrvoje.

- Hvala vam svima od srca u ime naših obitelji i očeva. Hvala vam što ih ne zaboravljate, to nama jako puno znači – rekao je u ime obitelji Toni Erceg. Krenula su potom natjecanja u svim disciplinama, boćanje i viseća kuglana održani su Bukviku, a elektronski pikado u Čačincima. U disciplini boćanje slavio je BK Dalmatinac, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Orahovica, a broncu je uzela ekipa slatinske HVIDR-e. U visećoj kuglani zlato je osvojila HVIDR-a Orahovica, srebro ZUiČ HVIDR-a VPŽ, a broncu HVIDR-a Virovitica. Nagradu za najboljeg i najpreciznijeg u visećoj kuglani dobio je Josip Radočaj iz HVIDR-e Orahovica. U elektronskom pikadu najprecizniji su bili pikadisti HVIDR-e Slatina, druga je bila HVIDR-a Orahovica, a treća HVIDR-a Virovitica. Najbolji pikadist bio je Robert Kuzmić iz ZuiČ HVIDR-e VPŽ. Nagrade najboljima uručili su predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ-a Mato Bubaš i načelnik Općine Čačainci Alen Jurenac.

Turnir su uveličali Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač, koji su nakon odavanja počasti u Čačincima otišli u Viroviticu, iz koje su se biciklima u memorijalnoj vožnji vratili u Bukvik u čast poginulih i umrlih branitelja. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike