Regija
PODRUČNA ŠKOLA ČRNKOVCI

Dobili su igralište, nema više tjelesnog u hodniku
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
ČRNKOVCI



Trideset učenika Područne škole Črnkovci, koja djeluje pri Osnovnoj školi Hrvatski sokol Podgajci Podravski, nastavu tjelesne i zdravstvene kulture više neće imati u školskom hodniku.

Škola je, naime, dobila moderno vanjsko sportsko igralište. Površine je gotovo 950 četvornih metara i na igralištu se može igrati rukomet, mali nogomet i košarka. Igralište je financirala Osječko-baranjska županija, a vrijednost radova je 97.220 eura.

Izgradnjom vanjskog sportskog igrališta osigurani su uvjeti za aktivnije bavljenje sportom osnovnoškolaca, ali i svih stanovnika Črnkovaca koji vole svoje vrijeme provoditi uz sportske aktivnosti.

Područna škola u Črnkovcima nije imala sportsko igralište i učenici su nastavu tjelesne i zdravstvene kulture održavali u školskom hodniku.

- Učenici su bili ograničeni i nastavu tjelesne i zdravstvene kulture morali su imati u školskom hodniku. Sada je pak situacija puno drukčija i s mnogo više novih i zanimljivih sadržaja. Djeca sada imaju golove, koševe, mreže koje štite odlazak lopte u školsku okolinu, imaju primjerenije uvjete za nekoliko različitih sportova i vjerujem da će i nastava sada biti bitno kvalitetnija - istaknula je pedagoginja u Osnovnoj školi Hrvatski sokol, Ana Perasić.

Dodala je kako učenici imaju mogućnost koristiti asfaltirano igralište i nakon nastave, u slobodno vrijeme, s roditeljima, prijateljima i ostalim mještanima Črnkovaca.

Sportskim igralištem zadovoljan je i ravnatelj OŠ Hrvatski sokol Krešimira Lagetar, koji je inicirao njegovu izgradnju.

- Djeca su prezadovoljna jer na ovom prostoru mogu igrati rukomet, nogomet, košarku i baviti se drugim vrstama rekreacije. Zahvalan sam Osječko-baranjskoj županiji i Općini Marijanci za njihov angažman u realizaciji ovog projekta, uz pomoć kojega je sada i učiteljima lakše izvoditi nastavu tjelesne i zdravstvene kulture - kaže Lagetar.

Najavio je i novi projekt uređenja okoliša škole i postavljanja nove ograde budući da je postojeća već dotrajala.

Vanjsko sportsko igralište nastavak je ulaganja Osječko-baranjske županije u Područnu školu Črnkovci. Prije četiri godine škola je energetski obnovljena u vrijednosti gotovo 70.000 eura. Rekonstrukcijom je obnovljena vanjska ovojnica školske zgrade, ali i sustav grijanja. Postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, stropa prema krovu te je ugrađen plinski generator za grijanje i proizvodnju tople vode.

Prošle godine sanirano je dotrajalo krovište zgrade škole, za što je Osječko-baranjska županija izdvojila 7566 eura.

Inače, zgrada Područne škole Črnkovci sagrađena je davne 1928./1929. godine i više puta je obnavljana. Ima tri učionice opremljene interaktivnim pametnim pločama, zbornicu, hodnik i sanitarni čvor.

Snježana Fridl
Najčitanije iz rubrike