Regija
MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu
Objavljeno 17. lipnja, 2024.
BIZOVAC - Bizovački SRD Bandar organizirao je proteklog vikenda maratonsko ribičko natjecanje na bizovačkim bajerima. Albert Katančić, predsjednik SRD-a, kaže kako su ugostili respektabilne ekipe koje su se natjecale na više od pet hektara ribnjaka na CARP Kupu Kapitalac CC Moore, od petka u 9 sati do nedjelje u 13 sati.

- Među natjecateljima su bile i ekipe koje pecaju i u Prvoj šaranskoj ligi i imaju šanse da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati prvi put u Hrvatskoj, na jezeru Lapovac i jezeru Šandor kod Našica. Nagradni fond smo, zajedno s Kapitalcem, najvećom trgovinom ribolovne opreme u Hrvatskoj i distributerom jednog od najvećih svjetskih brendova ribolovnih mamaca za šaranski ribolov CC Moore iz Engleske, osigurali u vrijednosti većoj od dvije tisuće eura, a nakon 52 sata konstantnog ribolova prvo je mjesto osvojila ekipa CT CARP Shop Majić&Baitsinfinity s ulovljenih 206,35 kg ribe i s najvećim pojedinačnim ulovom od 11,99 kg. Drugo mjesto osvojila je ekipa CT Primal team 1 sa 141,7 kg ulovljene ribe i najvećim pojedinačnim ulovom od 11,92 kg. Treće mjesto osvojila je ekipa CT Nemam pojma, s ukupnom težinom ulova od 137,97 kg i najvećom ribom teškom 12,9 kg - objavio je predsjednik i ribolovni sudac Katančić.

Bilo je to najjače natjecanje po razini nagradnog fonda, jačeg nema u Osječko-baranjskoj županiji.

Adriano Ranogajec, zadužen za promociju ribolovnog turizma, kaže da su ponosni što su u pet godina od vode u kojoj nije bilo riba došli do natjecanja s vrijednim nagradama i do toga da u tri dana ulove tonu ribe, odnosno gotovo dvije stotine riba.

- Izniman je to uspjeh, posebice jer takve vode nema od Našica do Đakova. U jezeru pliva jako puno kapitalaca, a najteži je Stevica s više od 25 kg, slijedi ga riba kodnog imena Milan s 22,5 kg. Bilo je i većih amura, u kilogramima 20+, ima velikih somova... - kazao je Ranogajec.

Među sudionicima su bili i perspektivni natjecatelji za Svjetsko prvenstvo, ali i svjetski prvaci. Ivan Milković iz Gorjana kaže da su trenutačno drugoplasirani i čeka ih četvrto kolo. Damir Ladnjak Laci pet je puta bio na svjetskim prvenstvima, ima tri srebrne medalje i zlatnu iz Francuske. Obojica su pohvalila i vodu i SRD Bandar kao organizatore.

Nagrade je s čelnicima Bandara podijelio Matija Vidaković, vlasnik Kapitalca, inače pojedinačni ribički svjetski prvak, prvi u Hrvatskoj i osvajač ekipne treće nagrade sa Svjetskog prvenstva u Belgiji.

Darko Pejić
SRD BANDAR ODLIČAN DOMAĆIN
“Podržali smo Bandar, mi poslujemo tu u zajednici, pa je to i dio naše društvene odgovornosti. Domaćini su okupili super ekipe, drago nam je što smo se i mi uključili. Hvala im što su odlično ugostili natjecatelje i provomirali naše brendove”, izjavio je Vidaković. Sponzori su svjesni kako je ovaj klub na zavidnoj razini s odličnom ribolovnom vodom, pa ne čudi ni obećanje da će dogodine dati još i veću podršku natjecanju, a Albert i Ranogajec zahvaljuju na velikoj potpori sponzora.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike