Regija
U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača
Objavljeno 17. lipnja, 2024.
Obrtnici izložili ručno rađeni nakit, kozmetiku, suvenire, rukotvorine....
DONJI MIHOLJAC - U perivoju Prandau-Mailath u Donjem Miholjcu održan je 18. sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma - Miholjački sajam.

Na sajmu je svoje proizvode i usluge ponudilo 55 izlagača iz Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić na otvorenju sajma posebno je pohvalila je obrtnike i male poduzetnike, istaknuvši kako su oni vrlo važni u gospodarstvu. Dodala je kako Osječko-baranjska županija osigurava izdašna sredstva za poticanje obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

- Obrtništvo i poduzetništvo vrlo su važna grana gospodarstva, koju godinama treba razvijati, ali i poticati. Više od 30 mjera namijenjeno je za obrtnike, male i srednje poduzetnike, a trenutačno je otvoreno deset mjera. Pozivam vas da se obratite Županiji ili potpornim institucijama u svojim gradovima te da iskoristite namijenjene mjere. Na taj način Županija vam želi olakšati poslovanje - poručila je Bagarić.

Na sajmu su sudjelovali su poduzetnici, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, srednja škola i pojedinci sa svojim rukotvorinama.

- Sajam je od velike važnosti budući da izlažu uglavnom mali obrtnici koji trebaju ovakve manifestacije da promoviraju svoje proizvode i usluge, ali i da dođu do kupaca. Mislim da ovo njima puno znači, ali i Gradu Donjem Miholjcu - istaknuo je gradonačelnik Goran Aladić.

Na otvorenju sajma, izlagačima i posjetiteljima obratili su se i direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije Anela Šovagović i predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović.

- Na području Grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije broj obrtnika iz godine u godinu raste. Uz gradske i županijske potpore, vjerujem da će se taj trend nastaviti - kazao je Birović.

Izlagači su na štandovima prezentirali i prodavali rad svojih vrijednih ruku - suvenire, ručno rađeni nakit, rukotvorine, licitarske proizvode, domaće čajeve, sokove, sirupe i kolače, ekološku kozmetiku i mnoštvo drugih proizvoda.

Sajam nije uključio samo štandove s različitim proizvodima i uslugama, nego i bogat gastronomski i zabavni program. Posebna atrakcija bio je domaći kruh iz krušne peći s mašću i crvenom začinskom paprikom te gljivarski gulaš, ali i neizostavni čobanac. Posjetitelje i izlagače na svečanom otvorenju sajma svojim nastupom zabavili su članovi tamburaškog sastava Srednje škole Donji Miholjac. U vrijeme održavanja sajma za dobru atmosferu pobrinuo se Braca bend.

Sajam je organizirao Miholjački poduzetnički centra LRA u suradnji s partnerima, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije, Grada Donjeg Miholjca i Općine Magadenovac.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

ZASLUŽNIMA ĆE URUČITI I DVA SREBRNA GRBA I DVIJE ZAHVALNICE

Dobitnik Zlatnog grba Grada KK Županja

NATJECANJE BEGEGNUNG MIT OSTEUROPA

Heleni Prevšić posebna nagrada

Najčitanije iz rubrike