Sport
BAVARSKI VELIKAN VEZAO GA UZ SEBE

Stanišić potpisao s Bayernom do 2029.
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić produžio je ugovor s Bayernom do kraja lipnja 2029. Stanišić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayer Leverkusenu i s tom momčadi osvojio naslov prvaka i njemački kup, završivši sezonu bez ijednog poraza u domaćim natjecanjima.



- Zadovoljan sam što sam potpisao novi ugovor u mom klubu, Bayernu. Navijač sam tog kluba otkad znam za sebe. Zahvalan sam Leverkusenu jer sam tamo mnogo naučio, na terenu i izvan njega. Igrao sam u mnogim utakmicama, pokazao sam što mogu i ušao sam u pravi ritam - izjavio je hrvatski branič.



Stanišić je u Bayern došao u siječnju 2017. iz SC Fuerstenfeldbruck, te bio pridružen momčadi igrača do 17 godina. Dogurao je i do prve momčadi, u kojoj je skupio 41 nastup u svim natjecanjima i postigao jedan pogodak. Bio je prvak s prvom momčadi Bayerna, ali je i s B-momčadi 2020. osvojio naslov prvaka treće lige. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je broncu na SP-u 2022., lani došao do finala Lige nacija, a na ovom se Euru rano oprostio.

Ivana Liović
Možda ste propustili...