Sport
EUROPEADA 2024.

Srbi iz Hrvatske igraju, Hrvati iz Srbije nisu imali novca
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
U Njemačkoj i Danskoj se od 28. lipnja do 7. srpnja održava Europeada 2024 - Europsko nogometno prvenstvo autohtonih nacionalnih manjina. Na prvenstvu će sudjelovati 24 reprezentacije, a Hrvatsku će predstavljati nogometna reprezentacija Srba u Hrvatskoj koju od 2014. godine okuplja Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj. Okosnicu reprezentacije na Europeadi će činiti igrači bjelobrdskog BSK-a, člana SuperSport Prve lige te trećeligaša Vuteks Sloge iz Vukovara. Izbornik reprezentacije je Nikola Gagulić, inače voditelj škole nogometa u klubu iz Bijelog Brda, gdje je reprezentacija odradila i završne pripreme. Reprezentacija Srba u Hrvatskoj igrat će u skupini G, a za prvo mjesto i prolaz u četvrtfinale nadmetat će se s Pomacima, muslimanima iz Bugarske i reprezentacijom Slovaka koji žive u Mađarskoj. Želja izbornika je nadmašiti peto mjesto s Europeade u Austriji 2022. godine, što zasigurno neće biti nimalo lako.

Nastup nogometne reprezentacije Srba u Hrvatskoj na Europeadi 2024 ostvaren je u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Srpskim narodnim vijećem i Hrvatskim nogometnim savezom.

Nažalost, nogometna reprezentacija Hrvata iz Srbije, koju uglavnom čine vojvođanski Hrvati, prvi će put izostati s Europeade, jer nisu skupljena dovoljna sredstva za odlazak na to natjecanje. Nažalost, iz Hrvatske za Hrvate u Vojvodini nije bilo pomoći za nogometne aktivnosti i odlazak na smotru. I. Li.
Možda ste propustili...

ZRINSKI OSJEČKO 1664 OSTAO BEZ VAŽNOG IGRAČA

Zekić je odveo Unušića u Sarajevo

HRVATI SAZNALI PRVE SUPARNIKE U LONDONU

Donna na startu neće imati lagan posao

Najčitanije iz rubrike