Sport
NK OSIJEK - TREĆI POTPIS

Pedro Lima: Motiviraju me velika očekivanja
Objavljeno 26. lipnja, 2024.
Mladi je brazilski veznjak stigao iz Palmeirasa, a prošlu je sezonu odradio u B momčadi Norwicha

Vezani članci

BIJELO-PLAVI PREDSTAVILI NOVOG IGRAČA

Soldo iz Dinama stigao u Osijek: Za mene je ovo viša razina nego dosad

OFENZIVA PRVOG DANA PRIJELAZNOG ROKA

S Bijelo-plavima potpisao i Luka Jelenić

Treći igrač kojega je u prvom danu prijelaznog roka predstavio NK Osijek 21-godišnji je Brazilac Pedro Lima. Mladi je veznjak i dalje ugovorno vezan s Palmeirasom, a na Opus Arenu je došao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa. Posljednjih devet mjeseci, inače, proveo je u engleskom drugoligašu Norwichu, gdje je za njihovu mladu momčad odigrao 14 utakmica i kao središnji vezni postigao 5 golova uz 2 asistencije.

 

- Biti igrač Norwicha bilo je korisno u svakom smislu jer sam se dodatno razvio i isprofilirao, ne samo kao nogometaš već i kao osoba. To je bilo moje prvo inozemno iskustvo na koje se nije bilo lako odlučiti, a sada se osjećam sigurnije i s puno više samopouzdanja prihvaćam nove izazove. Na taj način gledam i na dolazak u NK Osijek. Želim se nastaviti dokazivati u Europi - istaknuo je Lima.

 

Očekuje se da među Bijelo-plavima pokaže zbog čega je zabilježio nastupe i za U-20 reprezentaciju Brazila. Prije dolaska u Slavoniju, otkriva, informirao se o osnovnim stvarima što se tiče kluba i lige u koju dolazi.

 

- Znam da je NK Osijek veliki klub, koji iz sezone u sezonu raste. Stadion je prekrasan, uvjeti za treninge odlični i prvi dojmovi su mi zaista jako dobri. Suigrače su upoznavati na svakom novom treningu kao i grad u koji sam tek stigao. Misli su mi prvenstveno usmjereno na teren, tamo se uvijek moram dokazivati. Jako sam uzbuđen zbog nove sezone koju ću provesti u Osijeku. Očekujem da ćemo je svi zajedno odraditi jako dobro i uspješno. To znači upustiti se u borbu za naslov prvaka Hrvatske, a i Konferencijskoj ligi moramo pokušati otići što dalje jer znam da je to velika želja i ljudi u klubu i navijača. Volim kada sam u sredini s velikim očekivanjima, to me samo još više motivira da i sam budem najbolji što mogu - poručio je Brazilac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike