Sport
BIJELO-PLAVI PREDSTAVILI NOVOG IGRAČA

Soldo iz Dinama stigao u Osijek: Za mene je ovo viša razina nego dosad
Objavljeno 26. lipnja, 2024.

Vezani članci

NK OSIJEK - TREĆI POTPIS

Pedro Lima: Motiviraju me velika očekivanja

OFENZIVA PRVOG DANA PRIJELAZNOG ROKA

S Bijelo-plavima potpisao i Luka Jelenić

Novi trener NK Osijek Federico Coppitelli u utorak je okupio momčad i zatvorio trening za javnost, jer na njemu su bila neka lica koja su Bijelo-plavi željeli sakriti, bar dok službeno ne počne prijelazni rok.

I onda odmah prvog dana početka ljetne nogometne tržnice krenula su predstavljana igrača na koje računaju u novoj sezoni, ali i budućnosti. Na Opus Arenu je iz zagrebačkog Dinama stigao 20-godišnji Marko Soldo, mladi hrvatski U21 reprezentativac koji je prošlu sezonu odradio na posudbi u redovima Gorice. Za Crveno-crne je nastupio u 34 prvenstvene utakmice i postigao tri pogotka, od kojih jedan i Osijeku, protekle jeseni. Soldo je iz metropole, odnosno Gorice, stigao na Pampas, a s Bijelo-plavima je potpisao ugovor do lipnja 2027.

- Kada je došao poziv iz Osijeka, shvatio sam da je to ovoga trenutka najbolja moguća opcija koju imam. Osjećaj po dolasku je fantastičan, za mene je ovo svakako jedno novo iskustvo i pravi izazov, neupitno i puno viša razina nego dosad. Znatno su veća i očekivanja, kao i odgovornost svakog igrača, pa tako i mene, stoga ću i ja na terenu morati biti najbolji što znam i mogu. Spreman sam to pokazati, potvrditi igračke kvalitete i jedva čekam da sve krene. Ovdje sam zatekao najbolje uvjete koje jedan igrač može imati u Hrvatskoj i veselim se što ću raditi na toj razini jer sam i sam pravi profesionalac. Za mladog nogometaša koji želi raditi i napraviti iskorak to je idealna situacija - rekao je Soldo za službene stranice NK Osijek.

Veznjak U-21 reprezentacije Hrvatske prvi je ovog ljeta predstavljen kao novi igrač NK Osijek, nakon njega slijedila je još jedna promocija, a bit će ih još na Opus Areni.

Ivana Liović
Spreman sam se boriti za prvih 11
Marko Soldo je iz Ljubuškog, karijeru je počeo u Širokom Brijegu, ali ga je napustio već kao 16-godišnjak i iz Hercegovine se uputio u Zagreb. Na Maksimiru je proveo četiri godine, gdje je nastupao za tamošnju juniorsku i drugu momčad. Nikako se nije mogao probiti do seniorskog sastava, pa je imao kratku posudbu u Šibeniku, zatim i u Goricu, gdje je proveo prošlu sezonu. Soldo je klasični zadnji vezni, no po dolasku u Osijek je kazao “spreman sam zaigrati i na ostalim pozicijama i boriti se za prvih 11”.

Možda ste propustili...

ALBANCI SE UZDAJU U ŠPANJOLSKU OPUŠTENOST

Albanci se spremaju napraviti najveću senzaciju ovog Eura

NOVI VRATAR NA OPUS ARENI

Osijek potvrdio dolazak Čavline

Najčitanije iz rubrike