Sport
RASPLET U KASNIM NOĆNIM SATIMA

Portugal opušten, Turcima igra bod, duo traži pobjede
Objavljeno 26. lipnja, 2024.

Najbolji posao dosada u skupini F napravila je reprezentacija koja je i imala ulogu glavnog favorita. Portugal spokojan dočekuje posljednju utakmicu u skupini sa šest bodova, u kojoj pak preostale tri reprezentacije traže svoju slamku spasa, odnosno ostanka na Prvenstvu. Turska trenutno ima tri boda, po jedan je na kontu Češka i Gruzije. Teorijski, sve je moguće, ali vidjet ćemo kako će se od 21 sat odvijati dvoboji u Gelsenkirchenu i Hamburgu.

Na papiru najmanje izgleda za prolaz ima debitant na Euru. Gruzija bi za prolaz morala kreirati senzaciju, dobiti Portugal, a to će joj u svakom slučaju osigurati treće mjesto. Donosi ga i eventualni remi, ali ako u drugom dvoboju Česi izgube od Turaka.

- Čeka nas utakmica u kojoj nemamo što izgubiti. Mi smo već ostavili trag na ovom prvenstvu, a sada se želimo dokazati i protiv jedne od najboljih europskih selekcija. Znam da nitko ne očekuje našu pobjedu, ali nitko nije očekivao da ćemo biti u igri za prolaz do posljednjeg kola - kaže izbornik Gruzije Willy Sagnol.

Njegov kolega s druge strane, Roberto Martinez, najavljuje promjene u startnoj postavi, što je s obzirom na stanje u poretku i očekivano. Sigurno je da od startera neće zaigrati Leao, zbog žutih kartona, a čini se da bi Ronaldo mogao biti jedan od rijetkih koji će započeti i treću utakmicu zaredom.Nino Benčina

SKUPINA F

1.Portugal       2       2       0       0       5:1       6

2.Turska       2       1       0       1       3:4       3

3.Češka       2       0       1       1       2:3       1

4.Gruzija       2       0       1       1       2:4       1

Najčitanije iz rubrike