Sport
MARIO PAŠALIĆ I JOSIP JURANOVIĆ O UTAKMICI S ITALIJOM

Pašalić: Talijani će ići s istim gardom kao i mi i tražiti pobjedu
Objavljeno 22. lipnja, 2024.

Kako se broji sitno do utakmice istine u Leipzigu, tako do kampa naše reprezentacije u Neuruppinu pristiže sve više i više talijanskih predstavnika medija. U četvrtak nije bilo niti jednog, što je i razumljivo jet tog dana su Azzurri igrali sa Španjolskom u Gelsenkirchenu. Petak je donio jednog koji je valjda bio prethodnica, a u subotu ih je sedam-osam došlo na redovnu press konferenciju. Budući da su se tamo pojavili Mario Pašalić i Josip Juranović, bili su prilično zadovoljni.


Naravno, jasno je i zašto. Pašalić je sedam godina karijere proveo na u Italiji, a od toga zadnjih šest u Bergamu. Doduše, talijanski novinari su bili malo razočarani kada su saznali da ne mogu postavljati pitanja na svom materinjem jeziku, ali definitivno im je odgovarao čovjek iz Serie A. Suvišno je isticati da ih je Juranović zanimao koliko i lanjski snijeg.


- Talijani su na prvoj utakmici pokazali puno bolje stvari nego protiv Španjolske. No, u nogometu se nešto pita i suparnika, a ja vjerujem da se svi slažemo kako je Španjolska ovdje jedan od glavnih favorita. Na toj utakmici oni nisu puno dozvolili Talijanima – rekao je Pašalić u uvodnom dijelu svog izlaganja.


Uz standarnu zahvalu navijačima na velikoj podršci koja nikada ne razočara, na red je došao Luciano Spaletti.


- Poznajem izbornika Italiji, i zato sam siguran da će protiv nas biti dobro organizirani. U Leipzigu nas očekuje teška i zahtjevna utakmica, ali vjerujem da ćemo znati odgovoriti svim zahtjevima. Naravno, i da ćemo slaviti. Ne vjerujem da će Spaletti kalkulirati jer teško je igrati na bod. Ni ne znam kako bi se trebala postaviti igra za remi. Očekujem da će izaći s istim gardom kao i mi i tražiti pobjedu. Vjerojatno će i oni napraviti neke izmjene u momčadi, obzirom da su izgubili od Španjolske. U takvim situacijama se traže druga rješenja i dobitna formula, ali stvarno ne znam što će oni promijeniti. Mi smo fokusirani na sebe. Svi znamo da u Leipzig trebamo doći spremni i pobijediti – istaknuo je Pašalić.


Sudeći prema njegovoj brzinskoj analizi sučeljavanja s Albanijom, drugo poluvrijeme te utakmice svakako može biti putokaz za dvoboj s Azzurrima. Zapravo, onaj dio u kojem je naša reprezentacija stisnula suparnika i postigla dva gola. Naravno, završnica ne spada u kategoriju poželjnog za ključnu utakmicu s Italijom.


- Protiv Španjolske i Albanije početak nije bio onakav kakav smo priželjkivali. Na drugoj utakmici smo bili bolji u nastavku, tu smo pokazali puno bolje stvari nego na prvoj. Nadam se da ćemo protiv Italije imati takav pristup od prve minute. Manje je važno tko će igrati od početka. Najbitnije je da naš pristup bude pravi, da se nametnemo i odvedemo utakmicu na naš mlin – dodao je 29-godišnji univerzalac za vezni red.


Sličnu situaciju našoj reprezentaciji je donio i prošli EURO. Doduše, tada suparnik u zadnjem kolu nije imao tako dobar rejting.


- Situacija je slična jer ni tada nismo dobro otvorili turnir. Prvo smo izgubili od Engleske u Londonu, a ni protiv Češke nismo bili bajni, ali uzeli smo bod. O svemu smo odlučivali u zadnjem kolu skupine protiv Škotske i pobijedili smo. Nadam se da će i sada biti sličan ishod – zaključio je Pašalić.Dalibor Keler

Juranović: Bez navijača ne bi postigli dosadašnje uspjehe

 

Srećom po Josipa Juranovića, hrvatski predstavnici medija su, za razliku od talijanskih, imali pitanja za njega, počevši od onog vezanog uz navijače.


- Veliko im hvala, stvarno su naš dvanaesti igrač i uvijek su iza nas, bez obzira na okolnosti. Bez njih ne bi postigli dosadašnje velike uspjehe – kazao je Juranović u startu.


Zatim se, potaknut pitanjima, osvrnuo na svoju formu jer u svom Union Berlinu nije imao pretjerano veliku minutažu u završnici sezone, kao i na kombinaciju prema kojoj bi dva boda mogla donijeti plasman u osminu finala.


- Kad ste na ovako velikoj pozornici uvijek postoji motiv za dokazivanje Svaki trening s reprezentacijom donosi razliku u odnosu na klub. Što se tiče ovoga sa dva boda, ne zamaramo se time. Možda je nešto prisutno u malom mozgu, ali svi mi idemo na pobjedu, da prođemo dalje kao drugoplasirani  - istaknuo je Juranović.


 

Možda ste propustili...

NEMA AKREDITACIJE, NEMA ULASKA

Montelline muke na ulazu u stadion

HRVATSKI STRUČNJAK U STOŽERU SLOVENSKE REPREZENTACIJE

Kod Keka se zna što tko radi. Imamo šanse protiv svakoga