Sport
EURO

Pašalić: Talijani su kraljevi taktike, ali teško je igrati na bod
Objavljeno 22. lipnja, 2024.

NEURUPPIN - Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić jedan je od četiri hrvatska reprezentativca koji igra u Italiji, posljednjem suparniku "Vatrenih" u skupini B EURO-a u Njemačkoj.

Uz Pašalića kruh na "Čizmi" zarađuju i Marin Pongračić u Lecceu, Matin Erlić u Sassuolu, te Nikola Vlašić koji je član Torina. Nažalost, Vlašić je otpao s Dalićevog popisa zbog ozljeda.

"Italija je u prvoj utakmici pokazala puno bolje stvari, ali nešto se pita i protivnika. Španjolska pripada u sam vrh favorita, nisu im dozvolili razviti igru. Znam njihovog izbornika, izaći se dobro organizirani, biti će to teška utakmica, ali biti ćemo spremni odgovoriti zahtjevima," kazao je Pašalić na novinarskoj konferenciji u hrvatskom kamu u Neuruppinu.

Pašalić u Bergamu dijeli svlačionicu s talijanskim napadačem Gianlucom Scamaccom, koji je u 18 nastupa zabio jedan gol za "Azzurre".

"Scamacca je vrhunski igrač, od njega nam prijeti velika opasnost, ali i ostali igrači su opasni. Imao je odličnu sezonu, posebno zadnjih mjeseci gdje je zabijao u kontinuitetu. Bit će teška utakmica, vidjeli smo njihove slabosti i nadam ase kako ćemo ih iskoristiti," dodao je veznjak Atalante.

Hrvatska se nalazi u istoj situaciji kao i na posljednjem EURO-u kada je turnir otvorila porazom od Engleske, te remijem protiv Češke.

"Nismo dobro krenuli, otvorili smo EURO porazom protiv Engleske, drugo kolo je donijelo remi protiv Češke, ali u zadnjoj utakmici smo pobijedili Škortsku, nadam se kako će i ovoga puta biti isti ishod," dodao je.

Talijanima za prolaz skupine treba bod, a njihov izbornik Luciano Spalletti slovi kao "kralj taktike".

"Svi talijanski treneri su kraljevi taktike, neki više, neki manje. Teško je igrati na bod. Očekujem od njih a da će tražti pobjedu, siguiro će nešto i mijenjati u sastavu. Međutim, mi se moramo fokusirati na nas," poručio je veznjak Atalante još jednom se zahvalivši navijačima na sjajnoj podršci.

"Svi smo svjesni velike podrške navijača, možemo im zahvaliti na podršci, navijači nas nikada nisu razočarali," poručio je Pašalić.

(Hina)

Možda ste propustili...

TRANSPARENT S DANSKIM OBILJEŽJIMA I SPORNIM NATPISOM

Zbog “Fuck Uefa” Dancima 10.000 eura kazne

DELOITTEOV PREGLED NOVCA U NOGOMETU

Europski klubovi okreću na desetke milijardi eura

DIVLJAŠTVO SRPSKIH NAVIJAČA U MÜNCHENU

Ozlijeđeno je najmanje devet policajaca