Regija
SUSRET FOLKLORAŠA

Na susretu "Dunav svome gradu" 200 sudionika iz 6 društava
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
VUKOVAR - Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo "Dunav" Vukovar organizator je 16. susreta folklornih društava "Dunav svome gradu". Kako je rekao Zlatko Hegeduš, predsjednik organizacijskog odbora društva, manifestacija će se održati u subotu (29. lipnja), u povodu Međunarodnog dana Dunava. Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav obilježavanje je Dana Dunava inicirala 2004. godine, u povodu 10. godišnjice potpisivanja Konvencije o suradnji na zaštiti i održivoj uporabi rijeke Dunav.



Program će početi svečanim mimohodom folklornih skupina u 17.30, od Hrvatskog doma Vukovar do Trga RH, gdje će se sudionici uhvatiti u veliko šokačko kolo, a na pozornici kod Veslačkog kluba u 18 sat počet će glavni folklorni program. U zanimljivom folklornom i glazbenom programu nastupit će oko 200 sudionika - KUD "Dučec" Mraclin (Zagrebačka županija), KUD "Ivan Kapistran Adamović" Čepin (Osječko-baranjska županija), KPD "Sveta Klara" (Grad Zagreb), Ženski vokalni ansambl "Nene" Bošnjaci (Vukovarsko-srijemska županija), HKUD "Tihaljina" iz BiH i vukovarski domaćini, HKGD "Dunav".



- Sudionici manifestacije predstavit će se raznovrsnim programom, bogatstvom narodnih nošnji, pjesmom i plesom te tamburaškom glazbom. Program realiziramo u suradnji s Gradom Vukovarom i uz potporu projekata javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture i medija RH te VSŽ-a - pojasnio je Hegeduš. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike