Regija
NASTUPILI FOLKLORAŠI IZ PET ZEMALJA

Susjedi zaplesali u središtu Vinkovaca
Objavljeno 30. lipnja, 2024.
VINKOVCI - Na pozornici ispred Gimnazije na zadovoljstvo mnoštva Vinkovčana održan je Međunarodni festival folklora "Susjedi" na kojemu su nastupili folkloraši iz pet zemalja - uz domaćina KUD Šumari iz Vinkovaca, HKUD Osijek 1862, te gosti, folklorne skupine iz četiri susjedne zemlje - VTG Lindwurm Klagenfurt, Austrija, KÉVE Folkdance Ensemble, Mađarska, Associazione Folklorica "Città di Matelica", Italija i KUD "Oton Župančič" Vinica, Slovenija. Festival, koji je idući dan održan u Đakovu, organizirao je CIOFF Hrvatska, Međunarodni savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture.

- Prije četiri godine organizacije CIOFF-a Hrvatske, Italije, Austrije, Mađarske i Slovenije dogovorile su se o organizaciji festivala koji su nazvali "Susjedi" na svim jezicima država koje sudjeluju. Cilj je bio da to bude jedan produženi vikend festivala i da organizator svake godine bude druga država - pojasnio je Enrih Merdić, predsjednik CIOFF-a Hrvatske, a ove godine i jedan od organizatora festivala.

- Predstavili smo se spletom plesova iz Slavonije, naš voditelj Dario Grčić potpisao je koreografiju. Nedavno smo proslavili 70 godina rada, stalno pokušavamo biti aktivni, imamo dosta članova i nastojimo biti još brojniji - rekao je Ivan Lion, tajnik KUD-a Šumari, dodajući kako ih ovoga ljeta očekuje odlazak na more, pa u Vrbovec, zatim će nastupati na Vinkovačkim jesenima, ali u planu je i turneja u inozemstvu. M.F.
Možda ste propustili...

NATJECANJE BEGEGNUNG MIT OSTEUROPA

Heleni Prevšić posebna nagrada

Najčitanije iz rubrike