Sport
BIZARNA SITUACIJA

EURO: Iščekivanje u Neuruppinu
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
U iduća 24 sata, najviše 48 sati razriješit će se dvojba koja će biti iduća destinacija, Frankfurt gdje bi nas čekao Portugal ili slijedi povratak u "Lijepu našu"

NEURUPPIN - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju doslovno su tek sekunde dijelile od pobjede protiv Italije i plasmana u osminu finala EURO-a u Njemačkoj.

Međutim, pogodak Mattije Zaccagnija u osmoj minuti sudačke nadoknadio srušio je hrvatske snove kako bi "Vatreni" na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju mogli proći skupinu.

Bio je to drugi gol u sudačkoj nadoknadi kojeg je hrvatska vrsta primila u Njemačkoj. Šokirao nas je i albanski veznjak Klaus Gjasula u petoj minuti nadoknade pogodivši za 2-2.

Da samo jedan od ta dva gola nije primila, hrvatska reprezentacija bi osigurala vizu za osminu finala.

Hrvatskoj sada igra tek teorija. S dva boda još uvijek se može nadati prolazu, no u iduća dva dana moraju se poklopiti čak četiri rezultata.

Danska danas mora pobijediti Srbiju, dok Engleska mora dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više gola razlike. Potom u srijedu Portugal i Turska u skupini F moraju slaviti protiv Gruzije i Češke.

"Vatreni" bi tada prošli dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Slomljeni i razočarani hrvatski igrači odmah nakon utakmice su se vratili u svoju bazu u Neuruppinu gdje će večeras osluškivati vijesti iz Kolna i Munchena.

Bizarna je to situacija. Matematički modeli nude hrvatskoj vrsti tek nekoliko posto izgleda da se poklope sva četiri rezultata, no dok živi nada igrači, zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem moraju ostati u Njemačkoj. Premda je i njima jasno kako je to samo produžetak mučenja i agonije.

"Žao nam je što nije bila pobjeda da odemo u drugi krug. Teorija ? Teško, nas nikad teorija ne pomaže. Jučer nam je trebao bod (u susretu Mađarske i Škotske), prošli put smo primili gol u 95., danas u 98. Nogomet je okrutan sport, očito nam nije suđeno," kazao je nakon utakmice utučeni Luka Modrić.

U Neuruppin se vraćaju i hrvatski novinari koji su posljednjih tjedana u Njemačkoj pratili nacionalnu vrstu. Gradić u saveznoj pokrajini Brandeburg bio je baza i za "hrvatske pressovce" koji su iz njega putovali u Berlin, Hamburg i Leipzig.

U iduća 24 sata, najviše 48 sati razriješit će se dvojba koja će biti iduća destinacija, Frankfurt gdje bi nas čekao Portugal ili slijedi povratak u "Lijepu našu".

(Hina)

Možda ste propustili...

DIVLJAŠTVO SRPSKIH NAVIJAČA U MÜNCHENU

Ozlijeđeno je najmanje devet policajaca

PRED VINKOVČANIMA UOBIČAJENO LJETO I TEŠKA SEZONA

Miljanić otišao, Rubić promijenio sport

Najčitanije iz rubrike