Sport
ČEKAJU SE POTPISI

Kewal će zaoštriti konkurenciju u osječkom napadu
Objavljeno 21. lipnja, 2024.
Legija stranaca na Opus Areni sve brojnija, Boto našao potencijal za Osijek u Nizozemskoj
Sportski direktor NK Osijek, Portugalac Jose Boto, priprema bogat ovoljetni program na Opus Areni, a što će se događati, to je još tajna. Puno toga će biti jasnije već sljedećeg tjedna, odnosno od 26. lipnja, kada i službeno bude otvoren ljetni prijelazani rok. Ono što je sigurno, NK Osijek će dovesti nekoliko novih igrača, navodno su već dogovorena četvorica-petorica, ali dok ne potpišu ugovore, sve priče oko konkretnih imena još su na dugačkom štapu.

- Naravno, mi nećemo početi raditi od 26. lipnja, nego samo objaviti ono što smo napravili do sada - kazao je nedavno Jose Boto, koji na Pampasu ima veliku moć i kada je sportska politika u pitanju njega se sluša kao svetog Petra.

No ono što nije tajna jest transfer Marka Solde, među Bijelo-plavima će biti predstavljen kada počne prijelazni rok. Za transfer 20-godišnjeg veznjaka Osijek Dinamu plaća 400.000 eura. Među onima s kojima se Klub dogovorio valjda je i vratar Nikola Čavlina, koji bi u Osijek trebao doći na posudbu. I trebao bi odmah postati "jedinica" Osijeka. Pregovaralo se i s Lukom Jelenićem, koji je već neko vrijeme na meti Bijelo-plavih, a ovog ljeta bi napokon trebao osvanuti u Slavoniji. U kombinacijama je i 21-godišnji Brazilac Pedro Lima, poniknuo u slavnom Palmeirasu, najtrofejnijem brazilskom klubu. Iako je u mlađim kategorijama bio jedan od najboljih igrača kluba, u prvoj momčadi, unatoč negodovanju navijača nije dobio šansu, pa se okrenuo Europi. Proveo je sezonu na posudbi u Norwichu, gdje nije igrao u prvoj momčadi, nego u U21 ekipi, a nakon Otoka put ga vodi u ravnu Slavoniju. Lima u Osijek dolazi na posudbu s opcijom otkupa ugovora. Broj stranaca na Opus Areni trebao bi povećati i jedan Nizozemac, jer posljednje informacije govore kako je Boto dogovorio dolazak nizozemskog desnog krila, riječ je o Ricueniju Kewalu, koji je igrao za juniorsku i drugu momčad AZ Alkmaara. Prošle je sezone u drugoj nizozemskoj ligi u 34 utakmice postigao šest pogodaka i upisao sedam asistencija. Kewala u Alkmaaru ne vide kao rješenje za seniorsku momčad, ali Boto u njemu vidi potencijal za Osijek i HNL. Kewal na Opus Arenu dolazi bez odštete jer mu je istekao ugovor s nizozemskim klubom, Osijekovi skauti i sportski direktor Boto pratili su ga posljednjih nekoliko mjeseci i bili zadovoljni onim što su vidjeli, te su krenuli u akciju dovođenja. Kewal će od sljedeće sezone pojačati konkurenciju u napadu Bijelo-plavih, a prema Transfermarktu njegova trenutačna vrijednost iznosi 400 tisuća eura.

Ivana Liović
Oproštaj od Cokaja
NK Osijek je kratkom objavom na društvenim mrežama objavio kako je završila suradnja Bijelo-plavih i Enisa Cokaja. Albanskom veznjaku završila je posudba, a u Osijeku su odlučili kako neće otkupiti njegov ugovor za kojeg je dogovorena odštetna klauzula od milijun i pol eura.

- Enis Cokaj okončao je polusezonsku posudbu na Opus Areni i vratio se u Panathinaikos. Hvala na svemu!, poručili su s Opus Arene.

SLIJEDI ZANIMLJIVA BORBA ZA POZICIJE
Za razliku od prošlog ljeta, kad je većina novih igrača stizala pred sam početak ili kada je sezona već počela, Bijelo-plavi će ove pripreme, koje startaju 25. lipnja, početi s više-manje već formiranim rosterom. Novi trener, Talijan Federico Coppitelli, najavio je da kod njega svi počinju od nule, tako da će u nadolazećem pripremnom razdoblju biti zanimljiva borba za pozicije. Ipak, ima nekoliko igrača koji ne bi trebali strahovati za svoju pozicju u udarnih 11, to su prije svih Ramon Mierez i Anton Matković, dvojac koji je u protekloj sezoni odlično surađivao na terenu.

Možda ste propustili...

NIJEMCI SLAVE VAR I PROLAZ

Imamo puno posla prije četvrtfinala

DOBRA UVERTIRA KOŠARKAŠA UOČI KVALIFIKACIJA ZA OI

Hezonja u Draženovu društvu, s dvije pobjede ide se u Pirej

Najčitanije iz rubrike