Sport
SVE SU OPCIJE U SKUPINI C OTVORENE

Englezi neuvjerljivi, ali arogancije i optimizma im nikad ne manjka
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
Večernji program na Euru trebao bi biti za nogometne sladokusce. Obje utakmice posljednjeg kola skupine C nose ulog za sve četiri reprezentacije, stoga će se nestrpljivo iščekivati rasplet, koji nudi puno opcija.



Kompletan kvartet je u igri za prolaz, postotci u izgledima variraju, ali nije loša spoznaja da si uoči posljednjih 90 minuta u skupini živ i u igri za ostanak na kontinentalnoj smotri. Iako još nije teorijski potvrđeno, Englezi su s četiri osvojena boda već s nogom i pol u osmini finala, a vidjet ćemo tko će se naći uz njih. Danci i Slovenci imaju dva boda, Srbija jedan, ali ni ona nije otpisana iako su je doslovce sekunde dijelile od scenarija koji ne želi doživjeti ni jedna od 24 reprezentacije u Njemačkoj. Tko će je sutra ujutro napustiti? Gledajući izdanja u dva dosadašnja dva kola, Srbi bi trebali biti prvi na izlaznim vratima, ali u jednoj se utakmici svašta može dogoditi i sve preokrenuti.

Engleska će tražiti potvrdu prvog mjesta protiv Slovenije, koja je taj teški ogled u Kölnu mogla dočekati spokojna. Da je izdržala u sudačkoj nadoknadi protiv Srba, sada bi se borila za prvo mjesto, a ne za ostanak na EP-u. No Slovenci se ne moraju i nemaju čega bojati. Dva remija i dvije dobre predstave dobra su podloga za optimizam protiv favorita, koji pak nije ostavio dobar dojam, ali se to ne vidi na bodovnom saldu.

- Šteta, propustili smo prije pet dana prigodu da sve riješimo, a ovako nas čeka da to pokušamo ostvariti protiv lidera i prvog favorita skupine. Moramo zaboraviti na propuštenu priliku i dati sve od sebe da iskoristimo ovu - kaže slovenski izbornik Matjaž Kek. Njegovi izabranici ne znaju za poraz u posljednjih osam utakmica. U dosadašnjih šest dvoboja s Englezima Slovenija je izvukla samo jedan remi, drugi bi pak bio jednak pobjedi.

Gordi Albion je uvjeren da im večeras ona neće izmaknuti. Englezi ne igraju baš najbolje, ali arogancije i optimizma im nikad nije manjkalo. Tri boda su u planu za potvrdu prvog mjesta, sve drugo donosi mogući pad u poretku.

- Znamo da moramo i možemo bolje, ali važno je da smo u komfornoj zoni oko stanja u poretku. Na prethodnim je utakmicama bilo i kvalitetnih razdoblja u našoj igri, protiv Slovenije želimo da budu što duža. Čeka nas dobar i organiziran protivnik, morat ćemo biti disciplinirani i strpljivi ako želimo pobjedu - smatra izbornik Gareth Southgate.

U isto vrijeme počinje obračun u Münchenu Danska – Srbija. Nešte veći imperativ je na strani izabranika Dragana Stojkovića, koje poraz i remi sigurno vode kući. Danci su s pobjedom u osmini finala, remi im ostavlja izglede, ali onda zavise od drugih, što nikad nije poželjno. Objektivno, momčad Kaspera Hjumlanda djeluje kvalitetnije, ali danski strateg zna da sve kreće od podjednakih izgleda. Tih 50-50 ipak poziva na oprez. Momčadski se zna tko je u prednosti, ali u srpskim redovima ima pojedinaca koji su u stanju odlučiti utakmicu. No, ako se gleda realno...

N. Benčina
ENGLESKA - SLOVENIJA

       Pickford       Oblak

       Walker       Karničnik

       Stones       Drkušić

       Guehi       Bijol

       Trippier       Janža

       Gallagher       Stojanović

       Bellingham       Elšnik

       Rice       Gnezda Čerin

       Foden       Mlakar

       Kane       Šporar

       Saka       Šeško

UTORAK / 25.6. / 21 sat

München

DANSKA - SRBIJA

       Schmeichel       Rajković

       Andersen       Veljković

       Christensen       Milenković

       Vestergaard       Pavlović

       Kristiansen       Živković

       Hjulmand       Ilić

       Eriksen       Lukić

       Hojbjerg       Mladenović

       Mæhle       Tadić

       Hojlund       Samardžić

       Wind       Mitrović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike